Au lovit din nou. Atacurile la pont asupra caselor de bani au cunoscut un nou episod în această săptămână. Dacă până acum hoţii au acţionat doar în municipiul Fălticeni, ultima lovitură a fost la Dolhasca.
În noaptea de 15 spre 16 octombrie, sediul Poştei din acest oraş a fost spart, iar hoţii au intrat în camera unde se afla casa de bani. Informaţiile pe care le aveau hoţii arătau că seiful trebuia să fie plin cu peste 100.000 de lei, bani care proveneau din pensiile ce urmau să fie plătite localnicilor.
Socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg, iar după ce au tăiat pereţii metalici ai casei de bani cu flexul, hoţii au constatat că în interior nu se găsesc decât 2.000 de lei. Prada a dispărut în buzunarele atacatorilor, care s-au făcut nevăzuţi în noapte. Totul s-a petrecut în decurs de aproximativ o oră, ceea ce denotă că hoţii studiaseră bine zona şi cunoşteau detalii despre locul unde se afla seiful.
Acest caz seamănă izbitor de mult cu un altul, înregistrat în noaptea de Revelion, la Protoeria din Fălticeni. Atunci, profitând de faptul că toată lumea sărbătorea, hoţii au acţionat în linişte. Potrivit anchetatorilor, spărgătorii au avut timp să decupeze o suprafaţă de 20x20 cm din seif, iar după ce l-au deblocat din interior au furat tot ce era înăuntru, adică în jur de 200 de lei şi peste 200 de grame de bijuterii, valoarea totală a pagubei fiind de aproximativ 10.000 de lei.
Hoţii acţionează nestingheriţi de aproape doi ani
Jaful din noaptea de luni spre marţi este ultimul dintr-un lung şir care a început în ianuarie 2006. Ca şi la ultima lovitură, hoţii au debutat cu stângul. Din seiful furat de la societatea KIRVE din Fălticeni au luat doar 2.200 de lei, fără să-şi dea seama că în interior se mai aflau 40.000 de euro, într-un sertar secret. După o altă lovitură în gol, hoţii au reuşit să plece cu bani frumoşi din seiful unui bărbat din Fălticeni. Şi alte două spargeri s-au soldat cu „încasări” frumuşele, de aproximativ 20.000 de lei în fiecare situaţie.
În total, în aproape doi ani, hoţii au dat 7 spargeri, inclusiv cea de la începutul acestei săptămâni, producând prejudicii de peste 75.000 de lei.
Deocamdată, poliţiştii nu au reuşit să le dea de urmă hoţilor, despre care cred că sunt bine organizaţi şi acţionează abia după ce studiază atent terenul. De asemenea, anchetatorii mai cred că fiecare tun s-a dat la pont, motiv pentru care îi sfătuiesc pe cei care deţin valori să le asigure corespunzător.
"
(19 oct 2007, 16:13:36