Guvernul a alocat ieri 10 miliarde de lei vechi municipiului Câmpulung Moldovenesc pentru procurarea de combustibil. Banii erau absolut necesari pentru a putea fi pusă în funcţiune noua centrală termică cu cogenerare, care ar urma să intre în probe de la 1 noiembrie şi să furnizeze căldură în această iarnă.
Centrala construită prin proiectul „Suceava – utilităţi şi mediu la standarde europene” nu a putut fi folosită până acum, pentru că a fost proiectată pentru gaz metan, iar municipiul nu este deservit nici acum, din cauze birocratice, de un operator de distribuţie a gazului metan.
După doi ani de stat în frig, câmpulungenii au avut norocul ca edilii locali să găsească o altă soluţie. Prin efort financiar local au fost comandate alte arzătoare, mixte, pe gaz şi CLU, iar la centrală s-au făcut unele modificări, astfel încât să poată funcţiona şi în lipsa gazului metan.
„ Acum lucrările necesare sunt în graficul stabilit, iar problemele municipiului au găsit în fine înţelegere guvernamentală, cel puţin sub aspectul alocării de fonduri pentru pornirea centralei. Sperăm în continuare că demersurile pe lângă Ministerul Economiei pentru organizarea unei noi licitaţii, în vederea desemnării operatorului de gaz metan, demersuri făcute deopotrivă de Prefectura şi Consiliul Judeţean Suceava şi de primăria noastră, să îşi găsească un răspuns favorabil cât mai curând. În ce ne priveşte, teoretic, din noiembrie putem oferi căldură şi de ea ar beneficia 1200 de apartamente. În paralel facem ceea ce am promis, am început şi în cartierul Bodea lucrările de montare a conductelor pe casa scărilor la mai multe blocuri. Noi vom oferi căldura, dar starea instalaţiilor ce le aparţin proprietarilor nu este responsabilitatea noastră”, ne-a declarat primarul Gabriel Constantin Şerban."