Patru copii au ajuns la spital duminică, în interval de doar câteva ore, după ce au fost implicaţi în accidente rutiere grave, majoritatea provocate de şoferi neatenţi. Copiii au vârste cuprinse între 8 şi 14 ani, trei dintre ei fiind în stare gravă.
Cel mai grav dintre accidente s-a petrecut seara, în jurul orei 19.45, pe drumul comunal din Şaru Dornei. Localnicul Laurenţiu I., în vârstă de 61 de ani, a ieşit cu un autoturism „Aro” prin comună, deşi nu are permis de conducere. Neatent, omul a intrat pe sensul opus de mers, unde a dat peste un cal pe care se aflau Valentina L., de 11 ani, şi fratele ei Gabriel, de doar 9 ani, ambii localnici. Impactul a fost unul violent, cei doi copii suferind răni grave. Din cauza insuficienţei respiratorii pe care o acuza, şoferul nu a putut fi verificat pe loc cu aparatul etilotest, dar la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cu două ore mai devreme, un accident în care avea să fie implicat un copil de 14 ani s-a petrecut pe DN 29 A, în Călugăreni. Din cauza vitezei, Daniel C., în vârstă de 20 de ani, din municipiul Suceava, aflat la volanului unei Dacii, a pierdut controlul asupra maşinii într-o curbă. Autoturismul a ieşit de pe carosabil răsturnându-se în şanţul de pe margine. Cornel C., de 14 ani, pasager în maşină, s-a ales cu o fractură la gambă, fiind transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean.
Tot duminică, în jurul orei 14.30, la spital a ajuns şi o copilă de 8 ani. Roxana P., din Frătăuţii Vechi, a ieşit din curte şi s-a angajat în traversare fără a se asigura. A fost luată pe sus de un autoturism de teren condus regulamentar de Samuil P., de 36 de ani, cetăţean român cu domiciliul în SUA. Fata are nevoie de aproximativ 20 de zile de îngrijiri medicale pentru a-şi reveni de pe urma rănilor suferite în accident. În ultimele zile, accidentele rutiere în care au fost implicaţi copii, mulţi care nu au împlinit 10 ani, s-au înmulţit îngrijorător. În marea majoritate a cazurilor, mare parte din responsabilitatea pentru producerea accidentelor aparţine părinţilor, în special în mediul rural, aceştia lăsându-şi nesupravegheaţi copiii.
"