Se întâmplă ceva cu ei! Conducerea Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a decis să dea mai multă mâncare bolnavilor internaţi. Hotărârea a fost luată ca urmare a faptului că cea mai mare unitate spitalicească din judeţ are în conturi sume impresionante, circa 67 de miliarde de lei vechi, care, în mod paradoxal, au rămas neutilizate.
Pentru îmbunătăţirea hranei se va renunţa la vechiul sistem conform căruia două zile pe săptămână pacienţii nu primeau la masă proteină animală. Ca urmare, bolnavii vor primi cel puţin de trei ori pe zi hrană ce va conţine o anumită cantitate de carne, astfel încât pacienţii să beneficieze de cantitatea de calorii adecvată. Acest lucru a fost posibil prin mărirea alocaţiei pentru hrană, care va fi de acum cu o valoare cuprinsă între 8 şi 14 lei zilnic.
Conform declaraţiei directorului medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou”, doctor Doina Ganea Motan, decizia a fost influenţată direct de banii din buget, în cazul cărora exista riscul să nu fie cheltuiţi până la sfârşitul anului. Comitetul Medical a regândit planul de achiziţii şi pentru medicamente şi a hotărât extinderea gamei acestora. Astfel, pe lângă cele uzuale se va realiza şi achiziţia de medicamente mai scumpe, dar care sunt mult mai eficiente, scurtând durata de spitalizare a pacienţilor şi crearea unui stoc de siguranţă, fondurile alocate urmând să depăşească 8 miliarde de lei vechi pe lună.
Deoarece Spitalul Judeţean încă nu dispune de un platou de imagistică performant, conducerea spitalului în colaborare cu şefa laboratorului de anatomie patologică, Alexandrina Pascal, au ales să compenseze această lipsă prin extinderea laboratorului de imunohistochimie pentru depistarea cancerului mamar, care va scuti pacienţii de deplasarea la celelalte centre de acest gen din Bucureşti, Iaşi sau Cluj.
"