Conducerea Organizaţiei Judeţene PRM Suceava i-a solicitat primarului municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, să solicite ACET Suceava acoperirea canalelor ale căror capace au fost furate.
Preşedintele PRM Suceava, Gheorghe Acatrinei, a declarat că în mai multe zone ale municipiului capacele de la canalizare au fost furate, iar găurile rămase descoperite reprezintă un pericol pentru autoturisme şi pentru pietoni. „De asemenea, organele de poliţie ar trebuie să se auto-sesizeze, întrucât <recuperatorii> fură respectivele accesorii şi le valorifică ilegal la Remat-uri”, a declarat Acatrinei.
Pe de altă parte, el susţine că din informaţiile oferite de „Finanţe” reiese faptul că domeniul valorificării deşeurilor industriale feroase şi neferoase se menţine în topul evaziunii fiscale. Liderul PRM Suceava susţine că prin cumpărarea fără acte a deşeurilor de fier furate, firmele de colectare sunt complice la acţiunile de devalizare a reţelelor electrice, liniilor de cale ferată, gurilor de canalizare.
„Fenomenul este negativ, favorizarea sustragerilor de către valorificatori ducând la creşterea infracţionalităţii, dar şi la consecinţe asupra siguranţei şi sănătăţii oamenilor. În România nu există un act normativ privind obligativitatea solicitării documentelor de provenienţă a deşeurilor, de aceea organele abilitate ar trebui să ia măsuri în acest sens”, a încheiat Acatrinei.
"