La Galeria de artă „Bucovina” din incinta Palatului Administrativ din municipiul Suceava este deschisă expoziţia personală de sculptură, grafică şi pictură a artistului rădăuţean Mihai Ignea. Expoziţia, cu genericul „Nelinişte metafizică”, reuneşte peste 40 de piese sculptate în lemn şi 48 de lucrări de grafică şi pictură, realizate pe parcursul mai multor ani, o sinteză a activităţii plastice a unui creator care şi-a marcat până acum prezenţa doar în cadrul unor manifestări artistice colective.
Mihai Ignea, un inginer care cochetează cu arta de multă vreme, dar care a avut un contact extrem de discret cu publicul, a fost până la urmă determinat de concitadinul şi prietenul său rădăuţean Ioan Bodnar (care, în calitatea lui de consilier pentru minorităţi din cadrul Departamentului de integrare europeană, dezvoltare economică şi monitorizarea serviciilor publice deconcentrate de la Prefectura Suceava şi-a asumat rolul de curator al Galeriei „Bucovina”, care s-a configurat în perimetrul generos al holului mare al Palatului Administrativ) să-şi deschidă aici prima expoziţie personală.
Manifestarea, la care au participat subprefecţii Ştefan Alexandru Băişanu şi Dumitru Paşniciuc, onorată cu prezenţa de consulul general al Ucrainei la Suceava, Sergiy Nikshych, l-a avut printre invitaţi pe profesorul şi pictorul Adrian Bocancea, revenit pentru câteva zile la Suceava din „exilul” său de la Bălţăteşti. Dacă subprefectul Ştefan Alexandru Băişanu a mărturisit că după ce a văzut lucrările a ţinut neapărat să-l cunoască pe Mihai Ignea (considerând ampla desfăşurare vizuală ca fiind „cea mai completă expoziţie” pe care a găzduit-o până acum Galeria „Bucovina”), iar Dumitru Paşniciuc a apreciat faptul că manifestările artistice „reconfortează activitatea personalului instituţiei”, consulul general al Ucrainei la Suceava, care s-a declarat impresionat de lucrările expuse, a lansat public invitaţia unui vernisaj în ţara vecină.
Circumscriind manifestarea celorlalte „sărbători ale spiritului” din municipiul Suceava la care a participat în ultimele zile (vernisajul retrospectivei Dimitrie Loghin din sălile muzeului sucevean şi expoziţia „Anotimp în Bucovina” a artistului plastic Anghel-Vasile Siminiuc de la Galeria de artă „Ion Irimescu”) prof. Adrian Bocancea şi-a exprimat încrederea în „sinceritatea angajării artistice a meşterului Mihai Ignea”. „Un duplex de culoare şi formă”, cum a subliniat jupânu’ Roman Istrati, „care atrage şi invită la meditaţie”, un demers artistic, aşa cum a accentuat graficianul Mihai Pînzaru PIM, al unui creator care „provine dintr-o zonă de spiritualitate specială a Bucovinei”, care demonstrează o „tenacitate de inginer”.
"