Recent intrate în circuitul turistic, cabanele de vânătoare ale Direcţiei Silvice Suceava sunt extrem de solicitate spre închiriere, mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă. Anul acesta, prima solicitare de închiriere pentru Revelion a venit încă din luna februarie, iar din primăvară au fost ocupate în totalitate.
“Solicitările au venit din toată ţara, cele mai multe fiind totuşi cele din Bucureşti, Iaşi, Suceava şi Constanţa. Rezervarea s-a făcut după principiul primul venit, primul servit. După ce nu a mai rămas nici o cabană liberă, am primit o mulţime de cereri şi pentru închirierea cantoanelor de vânătoare. Acestea nu sunt în circuitul turistic şi au fost rezervate doar personalului Regiei Naţionale a Pădurilor, din alte judeţe”, a declarat şeful Direcţiei Silvice Suceava, Valerian Solovăstru (foto).
Tarifele practicate pentru perioada Revelionului sunt aceleaşi ca şi în timpul anului, 65 - 75 de euro pe zi de persoană, în funcţie de gradul de confort. Deşi sunt situate în zone retrase, înconjurate de pădure, toate cabanele sunt racordate la reţeaua de energie electrică şi toate camerele au baie sau duş şi WC comun.
Cele 11 cabane ale Direcţiei Silvice Suceava, intrate în circuitul turistic, au în medie un număt de 4 camere de cazare, cele mai mari fiind Barnar – 6 camere, Sadău – 7 camere şi Crujana – 9 camere. Unele camere sunt prevăzute cu mai multe paturi, încât capacitatea de cazare diferă mult de la una la alta.
Cabanele vânătoreşti devenite pensiuni de 2 şi 3 margarete sunt:
Cabana Dârmoxa – Ocolul Silvic Broşteni
Cabana Barnar – Ocolul Silvic Crucea
Cabana Branişte – Ocolul Silvic Frasin
Cabana Valea Putnei – Ocolul Silvic Pojorâta
Cabana Codrul Voievodesei – Ocolul Silvic Marginea
Cabana Ursoaia – Ocolul Silvic Putna
Cabana Sadău – Ocolul Silvic Falcău
Cabana Botoşana – Ocolul Silvic Stulpicani
Cabana Crujana 1 – Ocolul Silvic Pătrăuţi
Cabana Crujana 2 – Ocolul Silvic Pătrăuţi
Cabana Valea Brodinei – Ocolul Silvic Brodina