Iluzionism - acţiunea pe care o prezintă un actor de circ, scamatorie, ansamblu de procedee folosite pentru a crea iluzia realităţii. Aceasta este una dintre definiţiile cuvântului găsite în dicţionar, care îmi place cel mai mult. Dacă te uiţi puţin mai bine, cu ce crezi că se aseamănă? Cine mai are ceva în comun cu acest cuvânt? Vă zic eu, viaţa însăşi, miile de persoane, care cresc şi care se dezvoltă intelectual. Viaţa este iluzia în sine pe care ne-o creăm când deschidem uşa şi ieşim din casă, iar actorul de circ este omul care mai mult sau mai puţin se foloseşte de un ansamblu de procedee pentru a-şi crea o identitate în faţa lumii, o iluzie a realităţii, o iluzie a propriei persoane.
Câte? Unde? Şi cea mai importanta întrebare: De ce?
Câte persoane se folosesc de iluzii, Unde îşi manifestă fiecare abilitatea, şi De ce fiecare actor de circ (om) decide să le folosească?? Deoarece ne naştem şi ne dezvoltam într-o societate în care totul începe de la propria imagine (vorbe atitudine, îmbrăcăminte) şi de la părerea celui de alături. Din cauza părerilor celor din jur, omul îşi pierde frânturi din propria identitate, îşi pierde puterea de a se arata aşa cum este de fapt, doar pentru un simplu fapt, acela de a fi plăcut şi/sau acceptat, în schimbul unor clipe şi momente plăcute în compania altora.
Cu toţii ne cufundăm adeseori în iluzii, pentru a arată ceea ce poate este departe de adevărata fire sau de propria idee.
Cum ar fi dacă am face câteva scamatorii pentru a arăta adevărata noastră valoare de necontestat, pentru că fiecare e foarte bun la ceva anume, fără a folosi modelul de lut din grădina vecinului, ca să nu devenim pe zi ce trece nişte maeştri ai iluzionismului.
Mirela Rebei
(16 iun 2010, 23:18:14