Pregătit şi hotărât să pună umărul la promovarea unei Bucovine mândre şi prospere. Pentru bucovinean, prosperitatea trebuie să fie ceva normal şi nu o excepţie. Eu candidez din partea PNL pentru Camera Deputaţilor în colegiul 10, Câmpulung – Frasin – Gura Humorului.
„Turismul de 12 luni va însemna turismul care aduce bani”
Care sunt principalele puncte din programul dumneavoastră pe care îl veţi prezenta electoratului?
Programul meu este, în fapt, un Legământ pentru Bucovina. Şi vorbesc aici despre turism de 12 luni, sănătate pentru bucovineni, belşug din meşteşug şi, nu în ultimul rând, instruirea bucovinenilor pentru dezvoltarea micilor afaceri.
Ce va însemna turismul de 12 luni?
Este foarte simplu. Turismul de 12 luni va însemna turismul care aduce bani, bani în buzunarele oricărui bucovinean întreprinzător. Nu e mare filosofie!
Dacă e atât de simplu, de ce nu s-a mai gândit nimeni la aşa o soluţie?
Pentru că de cele mai multe ori, oamenii politici vin cu soluţii care aduc doar voturi, nu şi bani pentru alegători! Până acum, în toată Bucovina, s-a vorbit doar despre o singură formă de turism, rudimentară şi haotică după părerea mea.
De ce rudimentară?
Simplu. Pentru că ignoră un aspect esenţial în turism, şi anume creşterea numărului de nopţi pe care turistul le petrece în Bucovina. Tocmai de aceea programul meu se numeşte “Turismul de 12 luni”. Pentru că oferă turiştilor, indiferent de sezon, noi şi noi posibilităţi de petrecere a timpului pe meleagurile noastre. Turism nu înseamnă doar un hotel şi o pensiune. Turism înseamnă pârtii de schi, baze sportive, evenimente care să-i atragă pe turişti, asistenţă medicală de urgenţă la standarde europene. Când vom avea toate acestea, şi eu mă voi lupta ca ele să devină realitate, Bucovina va deveni o zonă turistică mult mai atractivă decât este în momentul de faţă.
„Mă încăpăţânez să le arăt bucovinenilor direcţia spre success”
Un alt punct din program era sănătatea. Care este legătura acesteia cu turismul?
Fireşte, sănătatea se leagă de turism. De altminteri, sănătatea bucovinenilor va însemna performanţă economică. O comunitate bolnavă nu este capabilă să facă bani, nu este capabilă de performanţă. De aceea, este firesc să fiu preocupat de asigurarea sănătăţii bucovinenilor. Doar într-o Bucovină sănătoasă poţi dezvolta turismul şi meşteşugurile.
Meşteşugurile nu sunt ceva de domeniul trecutului?
În nici un caz! Eu văd meşteşugul bucovinean ca pe un diamant neşlefuit. Bucovinenii vor să facă bani, dar nu ştiu cum. Lemnul prelucrat în gospodăriile noastre poate avea o valoare mult mai mare dacă pe produsul finit va apărea “marca Bucovina”. Eu ştiu că soluţia pentru situaţia de faţă este instruirea. Tocmai de aceea, eu mă încăpăţânez să le arăt bucovinenilor direcţia spre succes. Am un plan clar pe care vreau să îl discut cu oamenii şi să îl implementăm ca o echipă, în fiecare comunitate locală.
“Bate palma pentru Bucovina”
În ce trebuie să fie instruiţi bucovinenii?
În primul rând vorbim de instruire pentru a şti cum să accesezi fonduri europene, pentru a şti cum să valorifici bogăţiile bucovinene, pentru a şti cum să valorifici propriul potenţial creativ. Datoria mea ca viitor deputat este să le arăt bucovinenilor cum pot să acceseze fonduri nerambursabile, cum îşi pot pune o afacere pe picioare. Datoria lor este să îi înveţe la fel şi pe propriii copii, totul pentru o comunitate prosperă. Eu vorbesc despre Legământul pentru Bucovina, un program pe termen lung.
În încheiere, ce doriţi să transmiteţi alegătorului?
Bate palma pentru Bucovina!