Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
miercuri, 27 feb 2008 - Anul XIII, nr. 48 (3729)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Monica TATARU

Monica TĂTARU


Cum să te pui în valoare într-un interviu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Interviul este pasul imediat următor depunerii unui CV pentru obţinerea unui job. În funcţie de cum ţi-ai conceput CV-ul, vei fi luat în considerare sau nu pentru postul dorit de tine.

Dar ce este interviul? De ce este atât de important?

Pentru că este principalul proces de cunoaştere pentru angajator, pentru că poţi să-ţi pui în valoare atu-urile, aptitudinile, poţi să convingi că tu eşti ceea ce angajatorul caută, pentru că poţi transforma foarte uşor interviul într-un avantaj pentru tine.

Depinde numai de tine! Cum poţi să te foloseşti de un interviu în favoarea ta? O să incercăm să aflăm împreună în continuare.

Să nu uiţi niciodată că interviul este în egală măsură important pentru tine, ca şi candidat, cât şi pentru angajator. Intreviul este un schimb structurat si tactic de informaţii, dar întâlnirea dintre tine şi angajator nu este niciodată neutră. Ea este influenţată de emoţii, de sentimente, de experienţele anterioare, pe care le ai şi tu, dar şi angajatorul.

Interviul înseamnă comunicare, atât la nivel conştient, cât si la nivel subconştient. Comunicarea conştientă este tot ceea ce exprimi verbal, voluntar, prin cuvinte, propoziţii, fraze. Dar inconştient, tu spui mult mai mult decât aceste cuvinte, prin intermediul limbajului non-verbal. Toată atitudinea ta, expresia feţei, privirea, gesturile, toate acestea vin sau nu în sprijinul a ceea ce verbalizezi. Contactul vizual este obligatoriu şi indică faptul că eşti o persoană încrezătoare, sinceră. Dacă nu vrei să pari evaziv sau chiar mincinos, evită să îţi atingi faţa, nasul, urechile. Încrucişarea mâinilor sau a picioarelor te face să pari în defensivă. Stai drept, dar relaxat. Un intervievator experimentat te citeşte de cum ai intrat pe uşă, iar prima impresie contează!

Trebuie să ştii exact unde te duci, să cunoşti detalii despre firma la care vrei să te angajezi şi să ştii numele celui pe care îl întâlneşti în interviu. Când ajungi la interviu, strânge hotărât mâna intervievatorului şi priveşte-l în ochi. Tratează-i politicos pe toţi pe care îi întâlneşti, nu ştii niciodată cine sunt. Iată şi câteva lucruri care nu se fac: nu mesteca guma, nu lăsa telefonul deschis, nu întrerupe.

Aspectul contează! Studiile arată că prima impresie este dată în primele 10 secunde, după modul în care eşti îmbrăcat. Pentru interviu, îmbracă-te ca şi cum ai avea deja job-ul. Un costum e potrivit în orice ocazie. Fii însă sigur că ţi se potriveşte ţie şi că te simţi bine în el. Chiar dacă stilul e neoficial, îmbracă-te decent.

Cel ce te intervievează se află acolo pentru a-ţi adresa întrebări, tu eşti acolo pentru a răspunde inteligent şi la obiect. Nu divaga de la subiect.

Adresează şi tu întrebări. Interviurile nu se desfăşoară în sens unic. Întrebând, arăţi că te-ai gândit serios înainte să aplici. Şi trebuie să afli dacă vrei cu adevărat slujba asta! Nu întreba despre salariu sau beneficii. Aşteaptă până ţi se oferă postul şi nu fi tu cel care aduce acest subiect în discuţie.

Fii calm, vorbeşte încet şi încearcă să transformi interviul într-o discuţie. Daca dialogul decurge natural, vei da impresia angajatorului că aveţi multe în comun. Adoptă tonul impus de angajator. Dacă el este prietenos şi sociabil, fii şi tu la fel. Dacă este formal şi rezervat, trebuie să te conformezi. Nu uita însă să zâmbeşti! Nu uita că nu tu conduci interviul, nu comenta şi nu întrerupe.

Întotdeauna înainte de a pleca, exprimă încă o dată interesul faţă de postul dorit, apoi mulţumeşte pentru timpul şi atenţia acordată.

Dacă nu ai luat interviul, nu dispera, consideră că a fost o experienţă pozitivă, din care ai învăţat, iar la interviul următor vei fi mai bun!

Aşteptăm întrebări şi sugestii de-ale dvs la nr de telefon 0230/520317 şi prin email la adresa office@agentierecrutare.ro.

Consultant – psiholog Monica Tataru
Human Resources Consulting
Agenţie de recrutare şi selecţie de resurse umane

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum să te pui în valoare într-un interviu.
 Vizualizări articol: 3583 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 20 voturi
Cum să te pui în valoare într-un interviu4.5520

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Esti foarte draguta trimis de
(27 feb 2008, 13:48:48
esti draguta nu gluma,m ai convins cu sfaturile tale
1.1  RE: Esti foarte draguta trimis de
(27 feb 2008, 17:50:29
cum era piesa aia.....ochii tai imi amintesc cat de mult ne iubeam....nota 10, si pt articol
2.   PTR BAIETEL trimis de
(27 feb 2008, 15:22:35
ESTI CAM BOLOVAN ..BAIETEL...
3.   Si frumoasa foc si desteapta trimis de
(27 feb 2008, 16:15:39
Daca fotografia doamnei psiholog e reala ,e deja prea mult pentru mine.Felicitari pt.articol,este interesant ,desi permanent esti tentat sa mai arunci o privire la poza.Si ca sa fim relisti la interviuri primeaza ,mai ales in cazul femeilor cu totul si cu totul alte criterii.Si va spun din sursa sigura ca aceste alte criterii primeaza chiar si la angajarea in cadrul celor mai inalte institutii europene
4.   Art trimis de
(27 feb 2008, 19:26:57
o cunosc personal pe domnisoara psiholog si am ramas uimita cum reuseste monica sa coreleze imaginea ei cu munca pe care o face. are toata aprecierea si sustinerea din partea mea pt ca nu multe femei de seama ei au curajul, abilitatea si pregatirea pe care o are ea. monica, mult succes (deja il ai)!
5.   Sa fii iubita trimis de
(28 feb 2008, 22:33:13
cin dreaq nu da in balbaiala cu asa un intervievator,in fata acestor ochi albastri mai tii minte pentru ce ai venit ,umilul job mai are vreo importanta,singurul lucru pe care ti-l doresti in momentul ala ,este sa nu se mai termine interviul.

6.   Iubire eterna trimis de
(29 feb 2008, 13:23:29
te iubesc,te iubesc,te iubesc....fara tine nu pot sa mai traiesc...cand te desparti de prietenul tau chel si cu burta, o sa te caut poate incercam ceva...
7.   Iubire eterna trimis de
(29 feb 2008, 13:25:54
intr-o seara , la Fitze ,barul pe care il frecventezi , o sa-ti fac cinste la masa cu o bautura fina...
8.   INCERCAREA MOARTE N-ARE trimis de
(29 feb 2008, 13:46:40
INTR-O SEARA LA FITZE POATE AI SA ITI IEI O STICLA IN CAP DE LA PRITENUL CHEL SI CU BURTA.

NU UITA CA PRITENUL D-SOAREI ESTE CAM CU ......CASCAVAL ASA AI GRIJA.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Oana Petruţa CHIDOVEŢ
Oana Petruţa CHIDOVEŢ
Monica TĂTARU
Monica TĂTARU

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Spată de miel cu piure de usturoi 4 porţii, 50 minute   1 spată de miel dezosată 5 căpăţâni mari de usturoi 30g unt 150g spanac 1 lingură ulei de măsline ± sare, piper Spălaţi spanacul, scurgeţi-l de apă şi tăiaţi-l în fâşii subţiri. Tăiaţi... Citeşte