Făgetul Dragomirna
Acces
Din Suceava există două posibilități de acces. Pe drumul comunal asfaltat prin comuna Mitocul Dragomirnei la Mănăstirea Dragomirna, apoi pe drumul de pădure la rezervație. Total 11 kilometri. A doua variantă urmează DN 2 (spre orașul Siret) șase kilometri și la dreapta pe drumul comunal prin comuna Pătrăuți, lângă rezervația naturală Pădurea (Quercetumul) Crujana la Mănăstirea Dragomirna și la rezervație. Total 14 kilometri.
Caracteristici
Este o rezervaţie forestieră, formată din făget secular natural în proporție de 97%, ocupând o regiune de dealuri joase la altitudinea de 380-450 metri. Făgetul secular pur a suferit o intervenție silvică în anii 1875-1880 în urmă căruia au fost făcute completări cu alte specii foioase care au alterat parțial puritatea pădurii. Pentru a se evita astfel de intervenții Consiliul Județean a declarat în 1941 pădurea rezervație naturală.
Pădurea (Quercetumul) Crujana
Acces
Pe DN2 (spre orașul Siret) şase kilometri și la dreapta pe drumul comunal prin comuna Pătrăuți, se ajunge la Cantonul Silvic Crujana și la rezervație.
Caracterizare și importață
Pădure de amestec cu predominarea stejarului, situată pe un teren plan. Este protejată pentru calitatea strejarilor și frumuseţea ei. Datorită calității și importanței stejarilor, în 1973 a fost propusă pentru protecție. Pe depozitele de marne cenușii și nisipuri de vârstă sarmaniță este format un cernoziom negru de pădure.