Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
vineri, 30 iul 2010 - Anul XV, nr. 177 (4468)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Secretele şamponului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Din rutina de îngrijire şi înfrumuseţare nu lipsesc spălarea şi coafarea părului, iar şamponul este un produs esenţial. Poate credeţi că ştiţi totul despre acest produs de îngrijire, dar există câteva „secrete” ale şamponului.
 

Spălarea părului este o operaţiune simplă, care presupune, potrivit instrucţiunilor de pe sticla de şampon, trei paşi: aplicarea produsului până face spumă, clătire şi repetare. Probabil nu ştiţi, însă partea cu „repetarea” nu este neapărat necesară, ci doar o strategie a producătorilor, menită să încurajeze consumul de şampon. Şi nu este acesta singurul secret. Specialiştii în îngrijirea părului ţin să anunţe că şamponul nu este cel mai important element al operaţiunii de spălare a părului. Puteţi folosi cel mai scump şampon care se găseşte pe piaţă, dar nu veţi obţine nici un rezultat dacă nu îl utilizaţi aşa cum trebuie. Potrivit experţilor, masarea scalpului şi a părului, precum şi clătirea sunt, de fapt, cei mai importanţi paşi din operaţiunea de spălare a podoabei capilare. Se recomandă să folosiţi buricele degetelor pentru a masa pielea capului în timpul şamponării, pentru a îndepărta excesul de sebum, astfel încât foliculii să aibă loc să se dezvolte corespunzător. În plus, trebuie să vă clătiţi foarte bine părul, pentru a îndepărta orice urmă de şampon, care ar îngrăşa podoaba capilară.
 

 

Mai puţin înseamnă mai mult

Potrivit experţilor, utilizarea unei cantităţi prea mari de şampon în ideea că astfel acesta va produce mai multă spumă nu este o mişcare inteligentă. Cu toate că spuma face ca şamponul să se distribuie mai bine pe lungimea părului şi pe scalp, prea multă spumă nu permite produsului să acţioneze corespunzător la nivelul firului de păr şi al pielii.
Aceeaşi regulă se aplică şi atunci când vine vorba de ingrediente. Probabil că nu o dată v-aţi cumpărat un anumit tip de şampon pentru că pe etichetă scria că are ingrediente „preţioase”, precum uleiul de măsline sau caviarul. Problema nu ar fi existenţa acestor ingrediente, ci o cantitate prea mare a acestor compuşi. Specialiştii spun că pentru ca un astfel de şampon special să dea rezultatele dorite, cantitatea de ingrediente trebuie să fie mică, de cel mult un procent din volumul total al produsului.
 

 

Ingredientele naturale nu acţionează şi individual

Doar pentru că şamponul cel mai bun pentru părul dumneavoastră conţine un ingredient natural nu înseamnă că, individual, respectivul ingredient vă face la fel de bine. De exemplu, multe dintre şampoanele recomandate pentru părul gras conţin citrice, în special lămâie, însă, în stare naturală, lămâia poate irita scalpul şi foliculii părului. În acelaşi fel, menta şi mentolul - compuşi integraţi în produsele pentru îngrijirea părului în scopul de a crea un efect calmant şi răcoritor - pot provoca reacţii alergice grave atunci când sunt folosite în tratamente aplicate la domiciliu.
 

 

Şamponul nu mai dă rezultate?

Există o legendă potrivit căreia, dacă îţi speli părul cu un anumit tip de şampon, după o anumită perioadă, podoaba capilară „se obişnuieşte” cu acesta, iar produsul nu mai dă rezultatele dorite. Este doar un mit. Experţii vă recomandă să nu renunţaţi la un tip de şampon dacă observaţi că nu mai are acelaşi efect cu care eraţi obişnuită. Textura părului se schimbă în fiecare anotimp, şi în fiecare sezon părul are nevoi diferite, prin urmare, dacă şamponul nu mai dă randament, este posibil ca schimbarea vremii să fie o explicaţie, aşa că va trebui să identificaţi probleme şi să le rezolvaţi cu ajutorul unor produse adecvate. Altă explicaţie pentru rezultatele nesatisfăcătoare ale şamponului ar putea fi faptul că nu vă clătiţi părul suficient de bine, iar din acest motiv produsul se acumulează pe scalp şi dă senzaţia că părul se îngraşă şi se murdăreşte mai repede decât de obicei. Prin urmare, soluţia nu este să schimbaţi produsul, ci doar să satisfaceţi nevoile părului dumneavoastră.
 

 

Puteţi găsi şampoane profesionale şi la supermarket

În trecut, achiziţionarea unor mărci de şampoane profesionale era, într-adevăr, o problemă. Produsele folosite în saloanele de coafură se găseau doar la distribuitorii producătorilor sau în anumite magazine specializate. Se considera că tot ceea ce se găseşte în supermarketurile obişnuite sunt produse contrafăcute, prin urmare, de proastă calitate. Acum nu mai este cazul să gândim aşa. Din cauza crizei economice care a lovit firme din toate domeniile, companiile au fost nevoite să găsească soluţii pentru a nu rămâne în urmă cu vânzările. Prin urmare, vrând-nevrând, producătorii şi-au extins piaţa de prezentare şi vânzare şi au renunţat la exclusivitatea acordată magazinelor de specialitate, punându-şi produsele la dispoziţia clienţilor în locuri în care aceştia au acces mai uşor.
 

Alegerea produselor

Pentru părul normal, specialiştii recomandă folosirea şampoanelor pe bază de gălbenele. Dacă părul are tendinţa de îngrăşare, este indicat arborele de ceai.
Şampoanele pe bază de urzică se recomandă pentru părul care cade ori împotriva mătreţii, urzica fiind o plantă medicinală bună la foarte multe afecţiuni.
Pe de altă parte, şampoanele pe bază de lămâie se recomandă pentru părul gras.
Pentru părul uscat sau deteriorat sunt ideale şampoanele pe bază de tei, iar pentru părul degradat sunt potrivite gălbenelele.
Dacă alegeţi să vă vopsiţi părul trebuie să optaţi pentru un produs de curăţat destinat firului vopsit, oferindu-i vitaminele necesare şi hidratându-l.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Secretele şamponului.
 Vizualizări articol: 1066 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Secretele şamponului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei