Fiecare femeie are propriul ritual de îngrijire şi înfrumuseţare. Însă, există anumite semnale de alarmă antisănătate, de care merită să vă feriţi, pentru a vă asigura că nu doar obţineţi frumuseţea mult visată, ci o şi menţineţi.
Frumuseţea atât de râvnită de doamne şi domnişoare necesită anumite sacrificii, însă acestea sunt relativ mici, comparativ cu rezultatele obţinute. Există o serie de factori care vă pun în pericol nu doar frumuseţea, ci şi sănătatea. Printre aceştia se numără alimentaţia nesănătoasă, fumatul sau neplăcutul obicei de a vă roade unghiile. În afară de acestea, mai există şi alte obiceiuri, considerate nocive din mai multe puncte de vedere şi pe acestea vi le prezentăm. Dacă vă recunoaşteţi în situaţiile prezentate, vă sfătuim să încercaţi să vă schimbaţi comportamentul pentru a vedea în scurt timp efecte benefice în ceea ce priveşte frumuseţea şi îngrijirea dumneavoastră.
Consumaţi alimente nesănătoase
Până de curând se credea că alimentaţia nu influenţează sănătatea tenului, însă acest lucru este greşit. Dermatologii au descoperit că persoanele care înlocuiesc alimentele bogate în carbohidraţi procesaţi cu mâncăruri care conţin multe proteine şi cereale integrale sunt mai puţin predispuse la acnee. Medicii au explicat că alimentele care au un indice glicemic ridicat cresc nivelul de insulină, care, la rândul ei, stimulează activitatea hormonilor care sintetizează grăsimi, prin urmare duc la crearea neplăcutelor coşuri. De aceea, dermatologii susţin că eliminarea acestor alimente din dietă va avea drept rezultat îmbunătăţirea calităţii tenului, ceea ce scade probabilitatea de apariţie a acneei.
Vă strâmbaţi
Probabil când eraţi mică vi s-a spus de mai multe ori „Nu te mai strâmba, că rămâi aşa”. Avertismentul este cât se poate de real, însă nu trebuie luat ad-literram. E posibil să vă strâmbaţi fără să vă daţi seama, din cauza luminii puternice a soarelui sau a unui tic.
Nu veţi rămâne cu faţa strâmbă, însă pe chip vă vor apărea riduri. Contracţiile musculare de la nivelul feţei „brutalizează” tenul, iar din cauza mişcărilor repetitive apar multe riduri de expresie, în special în partea de sus a feţei. Apariţia acestor riduri poate fi prevenită foarte uşor: încercaţi să relaxaţi faţa, purtaţi ochelari de soare şi nu citiţi într-un mediu cu lumină slabă.
Fumaţi
În afara pericolelor pe care le prezintă pentru sănătatea organismului, fumatul vă îmbătrâneşte. De fiecare dată când trageţi din ţigară, inhalaţi toxine care promovează pagubele produse de radicalii liberi, a căror acţiune ridează faţa.
În afară de asta, simplul gest de a fuma provoacă apariţia ridurilor în jurul gurii din cauza mişcărilor repetitive.
Vă roadeţi unghiile
În afară de faptul că este neplăcut şi inestetic, acest obicei slăbeşte rezistenţa unghiilor, provocând exfolierea acestora. Mai grav, rosul unghiilor poate provoca infecţii dermatologice şi din cauza acestui obicei eventualele răni se vindecă mai greu. Prin urmare, încercaţi să vă debarasaţi de acest obicei, care nu vă aduce nici un beneficiu.
Dormiţi puţin
Nu degeaba s-a inventat expresia „somn de frumuseţe”. Lipsa somnului este un factor determinant al stresului, care poate agrava orice afecţiune dermatologică, fie că este vorba de o eczemă, acnee sau psoriazis. Orele în care dormiţi permit organismului să se refacă după „traumele” suferite în timpul zilei, iar somnul întrerupt sau insuficient va încetini procesul de reparare a celulelor.
Staţi picior peste picior
Femeile au obiceiul de a sta picior peste picior atunci când sunt aşezate pe un scaun. Specialiştii spun însă că această poziţie nu este cea corectă, benefică pentru sănătate. În loc să ţineţi genunchii unul peste celălalt, ideal este să încrucişaţi picioarele doar la nivelul gleznelor, pentru a evita problemele sistemului circulator. Dacă observaţi că venele de pe picioare au tendinţa să se umfle, evitaţi să mai staţi picior peste picior şi, în plus, obişnuiţi-vă să aplicaţi zilnic un gel special pentru a scăpa de senzaţia de picioare grele.