Simţiţi nevoia să vă destindeţi şi să uitaţi, măcar pentru câteva zeci de minute, de grijile cotidiene? O pauză nu strică niciodată. Aşa că transformaţi-vă baia într-un adevărat centru de relaxare, creaţi o ambianţă plăcută şi dedicaţi-vă complet unui ritual de frumuseţe şi îngrijire pe placul dumneavoastră.
Primul lucru pe care trebuie să îl faceţi pentru a reuşi să vă relaxaţi prin îngrijire este să intraţi în atmosferă. Aprindeţi câteva lumânări parfumate, care să emane arome dulci şi discrete, apoi puneţi muzică pe placul sufletului dumneavoastră sau optaţi pentru un fond sonor creat special pentru inducerea unei stări de relaxare (găsiţi în magazinele specializate CD-uri dedicate acestui scop nobil). Muzica vă va ajuta să vă eliberaţi spiritul şi să vă lăsaţi imaginaţia să hoinărească. Următorul pas este pregătirea apei pentru baie. Umpleţi cada cu apă călduţă şi turnaţi din belşug săruri efervescente sau spumă de baie. Acestea vor degaja mirosuri delicate, menite să vă calmeze şi să vă elibereze spiritul de orice probleme. În plus, vărsaţi în apa din cadă câteva picături de uleiuri esenţiale. Această cantitate mică este suficientă pentru a vă răspândi în tot corpul o senzaţie de bine, pentru a vă parfuma şi catifela pielea, conferindu-i o netezime ca de mătase. Uleiul esenţial de levănţică este ideal pentru relaxare totală, iar rozmarinul face minuni atunci când vă simţiţi lipsită de energie. Înainte de a vă cufunda în apa parfumată, puneţi la capătul căzii un prosop împăturit - astfel poziţia va fi cât se poate de confortabilă, ideală pentru a vă destinde şi deconecta.
Piele ca de mătase
Pentru a avea o piele netedă şi moale, care radiază strălucire, gomajul este un ritual peste care nu trebuie să săriţi niciodată. Acesta permite eliminarea celulelor moarte adunate pe suprafaţa pielii, stimulând totodată regenerarea celulară şi microcirculaţia sanguină în întreg corpul. Şi când să vă răsfăţaţi cu o exfoliere eficientă, dacă nu chiar în timp ce faceţi baie? Nici o parte a corpului nu trebuie vitregită de beneficiile unui gomaj.
Începeţi cu picioarele. Aplicaţi produsul de exfoliere pe pielea udă, apoi masaţi-vă cu mişcări circulare, de jos în sus, spre coapse. Insistaţi în special pe tălpi, pe gambe şi pe genunchi - zone unde pielea este în general mai groasă ori mai puţin hidratată. Exfoliaţi în continuare fesele, apoi zona lombară, abdomenul şi spatele. Continuaţi gomajul cu bustul, însă aveţi grijă, căci pielea din această zonă a corpului este mult mai fină şi fragilă. Pentru exfolierea bustului alegeţi un produs mai delicat sau diluaţi crema de gomaj pe care o folosiţi, pentru a o face mai puţin abrazivă. Masaţi apoi pieptul, în zona expusă de decolteu. În fine, exfoliaţi-vă braţele şi umerii, masând de data aceasta cu mişcări mai energice, insistând pe zona coatelor, unde pielea este de obicei deshidratată. La finalul „operaţiunii“, clătiţi bine tot corpul cu apă caldă şi finalizaţi ritualul cu un jet de apă rece, care are un efect benefic pentru tonifiere.
Hidratarea, calea către o piele perfectă
La fel ca şi faţa, întregul corp are nevoie să fie hidratat în fiecare zi, şi în special când temperatura de afară este scăzută. În timpul iernii, epiderma devine mai fragilă şi este mai predispusă înroşirii şi crăpării. Pentru a ajuta pielea să îşi recapete supleţea, oferiţi-i un răsfăţ hidratant. După duş, evitaţi să lăsaţi pielea să se usuce de la sine. În schimb, tamponaţi fiecare bucăţică de piele cu un prosop moale, apoi aplicaţi imediat o loţiune hidratantă. Alegeţi un produs hidratant adaptat nevoilor pielii dumneavoastră, fie că este vorba de cremă, ulei sau lapte de corp. Optaţi pentru o textură care să se adapteze perfect acestor nevoi: lapte hidratant dacă pielea dumneavoastră este normală sau grasă, o cremă emolientă puternic hidratantă pentru coate şi picioare sau un ulei fin, dacă aveţi pielea uscată. În cazul în care vă răsfăţaţi şi cu alt tratament pentru corp, ca de exemplu loţiuni pentru slăbire, creme împotriva vergeturilor sau pentru tonifiere, aplicaţi-le înaintea cremei hidratante.