Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 ian 2010 - Anul XV, nr. 18 (4309)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Metode orientale de epilat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Secret al frumuseţii femeilor din antichitate, epilarea după reţete orientale nu a fost dată uitării. Folosite intensiv de doamnele şi domnişoarele din ţările Orientului, metodele au fost „împrumutate” în Occident şi în restul lumii, iar femeile se declară mulţumite de rezultate.

Reţetele transmise din generaţie în generaţie sunt, în general, foarte simple şi eficiente, acesta fiind unul dintre motivele pentru care au fost adoptate de femeile din întreaga lume. Dacă rezultatele aparatului de ras ori ale epilatorului nu vă mai mulţumesc şi nu cunoaşteţi o cosmeticiană de încredere, problema îndepărtării părului nedorit de pe corp nu este una fără soluţie. Dimpotrivă, o puteţi rezolva chiar acasă, graţie unei reţete cosmetice orientale, care cu siguranţă vă va seduce.

 

Ceara orientală, o reţetă cosmetică dulce

Cunoscută şi sub numele de „epilare cu zahăr”, această metodă funcţionează după acelaşi principiu ca şi epilarea cu ceară caldă. Cel mai mare avantaj este acela că vă puteţi prepara „materia” primă chiar acasă, reţeta fiind una cât se poate de simplă. Topiţi trei cubuleţe într-un bol, apoi adăugaţi două pahare de apă amestecată cu lămâie. Vărsaţi caramelul obţinut pe un blat de plastic, pentru ca amestecul să se răcească puţin, apoi omogenizaţi pasta. Următorul pas este să aplicaţi acest amestec pe pielea curată şi uscată, lăsându-l să acţioneze timp de câteva secunde. Îndepărtaţi apoi pasta de pe piele cu o mişcare energică şi gata! Problema a fost rezolvată.
Fără îndoială, această metodă de epilare este dureroasă, pentru că pasta de zahăr smulge firele de păr din rădăcini, nu doar le taie, aşa cum se întâmplă în cazul epilării cu cremă sau când folosiţi aparatul de ras. Căldura pastei poate înroşi pielea, însă acest efect este trecător. Aşa-numita ceară orientală nu trebuie să fie nici prea rece, pentru că există riscul să nu poată fi întinsă uniform, dar nici fierbinte, ca să nu ardă epiderma. Pentru a fi sigură că metoda dă rezultatele dorite fără a afecta negativ pielea, este recomandat ca după epilare să presăraţi pudră de talc pe locul proaspăt epilat. În plus, după epilare este foarte important să hidrataţi pielea cu uleiuri sau loţiuni delicate de corp. În schimb, nu este recomandat să folosiţi alcool (deodorant sau parfum), pentru a nu irita pielea şi mai mult.

 

Metoda epilării cu aţă

Această metodă este cunoscută de mii de ani şi este folosită la scară largă de femeile din bazinul Mării Mediteraneene. Din fericire, a fost „importată” şi în Statele Unite şi Europa, fiind preferată de multe doamne şi domnişoare care au încercat-o. Dacă aţi auzit de pensatul cu aţă, atunci trebuie să ştiţi că principiul este acelaşi: firele de păr sunt îndepărtate cu ajutorul a două fire de aţă, mânuite cu îndemânare de specialişti. Cu toate că poate fi considerată o excentricitate în domeniul cosmeticii, epilarea cu aţă este o tehnică rapidă, puţin dureroasă şi igienică, şi care, în plus, prezintă avantajul de a limita creşterea firelor de păr sub piele.
Dacă vă hotărâţi să încercaţi această metodă de epilare, soluţia este să mergeţi la un cabinet cosmetic unde există un estetician care practică această tehnică. Este foarte greu să utilizaţi metoda respectivă acasă, pentru că este nevoie de dexteritate şi experienţă.
Avantajul epilării cu aţă este acela că are acelaşi efect ca şi epilarea cu ceară: părul nu creşte timp de două săptămâni, pentru că firul este smuls, nu tăiat. Dezavantajul este că firul de păr trebuie să fie suficient de lung pentru a fi prins între cele două fire de aţă, deci este posibil ca, din punct de vedere estetic, această metodă să nu fie convenabilă. Tocmai de aceea, tehnica este folosită în principal pentru pensarea sprâncenelor şi pentru epilarea axilei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Metode orientale de epilat.
 Vizualizări articol: 3567 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Metode orientale de epilat5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei