Frumuseţea este universală, dar secretele pentru menţinerea acesteia sunt diferite în fiecare colţ de lume.
Pentru că frumuseţea femeilor din Grecia este cunoscută încă din antichitate, începem în această ţară călătoria prin lume în căutarea secretelor bine păstrate ale frumuseţii. Deoarece soarele le alintă cu căldura sa o bună parte din an, grecoaicele obişnuiesc să îmbine utilul cu plăcutul şi, atunci când merg la plajă, folosesc nisipul ca ingredient pentru gomaj. Puteţi încerca şi dumneavoastră reţeta, este cât se poate de simplă. Ungeţi-vă cu ulei de plajă pe tot corpul şi apoi masaţi-vă uşor pielea cu nisip. Veţi vedea că rezultatele vă vor depăşi aşteptările.
Algele, în prim-plan în Japonia
În Ţara Soarelui Răsare, algele, orezul şi germenii de soia sunt ingredientele principale în gastronomie. Şi pentru că s-a dovedit că toate acestea au efecte benefice asupra sănătăţii, femeile au hotărât că sunt la fel de bune şi pentru păstrarea frumuseţii. Japonezele fac des împachetări cu alge de mare pentru a-şi păstra supleţea pielii şi mănâncă zilnic orez şi soia, pentru că, aşa cum se ştie, frumuseţea vine şi din interior.
Englezoaicele folosesc ceai
Anglia este faimoasă pentru ceaiul de la ora cinci. Englezoaicele însă nu se limitează la a bea lichidul aromat, ci utilizează în ritualul lor de înfrumuseţare pliculeţele de ceai folosite. Ţineţi-le la frigider, iar când simţiţi că ochii vă sunt obosiţi sau iritaţi, aplicaţi-le pe pleoape, timp de câteva minute. Veţi vedea că acest tratament neobişnuit face minuni.
Femeile iberice recomandă uleiul de măsline şi oţetul
În Spania, uleiul de măsline joacă un rol important nu doar în alimentaţie, ci şi în cosmetică. Femeile spaniole îl folosesc pentru a prepara diverse măşti faciale şi pentru corp. De exemplu, înainte de a-şi face manichiura, spaniolele îşi înmoaie degetele într-un bol cu ulei de măsline amestecat cu zeamă de lămâie. Dacă urmaţi acelaşi tratament, veţi constata că pieliţele se înmoaie şi devin uşor de tăiat.
În Portugalia, oţetul este folosit şi pentru îngrijirea părului. Portughezele spun că acesta conferă podoabei capilare o nuanţă maronie extraordinară, de aceea nu se dau înapoi de la a aplica un astfel de tratament. Reţeta este simplă: amestecaţi trei linguri de oţet cu 200 de grame de apă, spălaţi părul cu această combinaţie şi apoi clătiţi. Astfel veţi împrumuta şi dumneavoastră un strop din frumuseţea femeilor iberice.
Avocado şi smântâna, la mare preţ în America Latină
În cea mai mare parte din America Latină, femeile folosesc avocado pentru a prepara diverse măşti cosmetice pentru corp, păr şi faţă. Pentru a-l folosi în prepararea măştilor de păr, tăiaţi avocado în două, îndepărtaţi partea moale şi masaţi-vă părul. Lăsaţi fructul să acţioneze timp de o oră, apoi clătiţi şi spălaţi-vă pe cap ca de obicei, cu şampon, fără a uita să aplicaţi balsam la sfârşit.
În Argentina, femeile înlocuiesc deseori cremele hidratante cu smântâna, ceea ce puteţi face şi dumneavoastră acasă. Bateţi smântâna până se îngroaşă, apoi aplicaţi-o pe faţă ca pe o mască şi lăsaţi să acţioneze timp de 15 minute. Se crede că smântâna curăţă pielea în profunzime şi conferă luminozitate tenului mat.
Femeile africane folosesc ceaiul rooibos, cunoscut şi sub denumirea de ceai roşu african, pentru a calma şi a reface pielea iritată. Infuzia obţinută din frunzele acestei plante este un antiinflamator eficient în tratarea acneei şi a iritaţiilor, în special datorită conţinutului ridicat de zinc şi alpha-hidroxi-acid. Pentru scoţieni, marea este sursă de hrană, dar şi de frumuseţe... Fiind foarte bogat în vitamine, în special vitaminele A, B, C şi E, varecul, un tip de algă marină, este utilizat pentru a fortifia foliculii şi a da strălucire părului. Pudra de varec este amestecată cu apă şi masată la nivelul scalpului pentru câteva minute, apoi se clăteşte.