luni, 30 mar 2009 - Anul XIV, nr. 73 (4059)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Secretele frumuseţii asiatice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Se spune că femeile asiatice sunt cele mai frumoase din lume. Acest lucru se datorează nu doar moştenirii genetice, ci şi felului în care se îngrijesc şi metodelor pe care le aplică pentru a-şi păstra farmecul.

Produsele tradiţionale antiîmbătrânire ce se comercializează la scară largă în Europa şi în Statele Unite au drept principal „obiectiv” atenuarea semnelor îmbătrânirii, fie că este vorba de riduri profunde sau fine, fie de petele ce apar pe piele odată cu înaintarea în vârstă.

Aceste produse antiîmbătrânire acţionează numai la suprafaţa pielii. Spre deosebire de medicina occidentală, cea tradiţională chineză acordă o atenţie deosebită întregului organism, dar şi factorilor care duc la îmbătrânirea prematură. Medicina chineză pune mare preţ pe nevoile şi problemele organelor interne, analizând prezenţa toxinelor din organism şi energia trupului. Vă prezentăm în continuare câteva metode şi produse pe care le puteţi încerca pentru a vă transforma şi dumneavoastră într-o frumuseţe „asiatică”.

 

Ginsengul

Panax Ginseng sau, mai simplu, ginsengul este unul dintre „remediile” universale folosite la scară largă în ţările asiatice. El conţine anumite molecule extrem de puternice, care au proprietatea de a alunga oboseala şi stresul din organism, este bogat în antioxidanţi ce neutralizează radicalii liberi, cei mai mari duşmani ai tenului, şi are un conţinut bogat de steroizi naturali, esenţiali pentru producţia de celule ale epidermei. Potrivit medicinei tradiţionale chineze, ginsengul hrăneşte inima, plămânii, splina, rinichii şi ficatul şi îmbunătăţeşte metabolismul şi circulaţia sângelui. Acestea sunt proprietăţi remarcabile, dacă ţinem cont de faptul că ultimele două aspecte reprezintă factori esenţiali pentru a avea o piele sănătoasă şi tânără.

 

Pudra de perle

Femeile din Asia folosesc de sute de ani pudra de perle pentru a-şi menţine pielea sănătoasă şi hrănită. Aceasta conţine aminoacizi şi alte elemente naturale care au proprietatea de a conferi tenului un aspect de întinerire. În afară de faptul că generează efecte estetice remarcabile, pudra de perle calmează ţesutul inflamat, grăbeşte vindecarea rănilor şi este un remediu ideal pentru pielea sensibilă, întrucât calmează inflamarea, roşeaţa şi iritaţia pielii. Asiaticele obişnuiesc să se „trateze” cu suplimente alimentare ce conţin pudră de perle sau aplică acest produs pentru a-şi menţine pielea netedă şi catifelată.

 

Alimente ce încetinesc îmbătrânirea

Dintotdeauna alimentaţia femeilor asiatice a cuprins cele mai sănătoase alimente, care încetinesc procesul de îmbătrânire, îmbunătăţesc elasticitatea pielii şi reduc în mod vizibil ridurile. Dintre acestea numim doar curmalele, mierea, cireşele, orezul, castraveţii, fructele de avocado şi ciupercile chinezeşti. De exemplu, aceste ciuperci speciale nu doar conferă un aspect tineresc pielii, ci sunt şi bogate în vitamina B, fier, calciu şi magneziu, având în acelaşi timp şi un efect benefic asupra circulaţiei sângelui, a inimii şi a plămânilor. În plus, cele mai recente cercetări au dovedit şi beneficiile medicinale ale ciupercilor chinezeşti, care s-au dovedit eficiente în prevenirea şi tratarea tumorilor.

 

Încercaţi acupresura

Acupresura este străvechea artă a vindecării şi întineririi, care stimulează corpul să-şi descopere şi să aplice capacităţile de autovindecare. Ea presupune aplicarea unei presiuni fizice cu ajutorul mâinii, al coatelor sau al unei game variate de „instrumente” de masaj pe diferite puncte de presiune localizate pe suprafaţa corpului. Ca şi acupunctura, această metodă foloseşte meridianele şi anumite puncte reflexogene de pe corp. Iniţial, asiaticii foloseau acupresura doar pentru a creşte nivelul de energie al organismului, însă ulterior au descoperit că procedura îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi metabolismul. Prin urmare, acupresura este foarte des utilizată în tratamentele cosmetice pentru a relaxa muşchii feţei, astfel încât pielea să devină mai elastică şi mai catifelată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Secretele frumuseţii asiatice.
 Vizualizări articol: 1071 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 4 voturi
Secretele frumuseţii asiatice3.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei