Adevărate concentrate de soluţii pentru frumuseţe, măştile cosmetice au devenit produsele preferate de îngrijire ale femeii moderne.
Există pe piaţă o gamă variată de măşti cosmetice, fiecare cu proprietăţi specifice. Indiferent dacă este vorba de măşti calmante, de purificare, de hidratare, iată care sunt criteriile în funcţie de care trebuie să alegeţi produsele care vă vor înfrumuseţa din cap până în picioare.
Mod de aplicare
La baza acţiunii acestor măşti stă ideea de eliminare a impurităţilor şi de păstrare a strălucirii şi prospeţimii pielii. Orice mască se aplică pe o piele foarte bine curăţată, într-un strat destul de gros, care trebuie lăsat să acţioneze aproximativ zece minute.
După scurgerea timpului de acţiune, masca se îndepărtează cu ajutorul apei călduţe. Pentru a spori efectele benefice ale măştii, vă recomandăm să o aplicaţi după ce aţi realizat în prealabil un gomaj, fie într-un salon de cosmetică, fie acasă.
Alegerea măştilor cosmetice, a texturii acestora şi a modului de aplicare trebuie făcute în funcţie de tipul de ten.
Dacă tenul dumneavoastră este normal, atunci puteţi alege orice fel de mască, dar adaptată nevoilor pielii.
Dacă aveţi tenul mixt sau gras, ideea principală a acţiunii cosmetice este aceea de a elimina excesul de sebum din piele, prin urmare sunt recomandate măştile de curăţare şi purificare.
Pielea uscată sau sensibilă, care este prin definiţie fragilă, va „aprecia” măştile hidratante.
Tipuri de măşti de înfrumuseţare
Măştile hidratante sunt pe locul întâi în topul preferinţelor doamnelor. Aceste măşti conţin ingrediente active foarte puternice (ulei de germeni de grâu, vitamine), care refac netezimea pielii. Potrivite pentru toate tipurile de ten, sunt benefice în special pentru pielea uscată şi ternă.
Este un gen de îngrijire ce trebuie făcută din când în când, în special iarna, atunci când pielea are de suferit din cauza trecerilor de la căldură la frig şi invers, dar şi la sfârşitul verii, pentru a compensa efectele negative ale razelor soarelui din sezonul estival.
Măştile de purificare au drept compuşi esenţiali argila şi oxidul de zinc, iar acţiunea lor constă în corectarea excesului de sebum, eliminarea impurităţilor, închiderea porilor şi rafinarea texturii pielii. După folosirea regulată a acestor măşti, tenul devine mai strălucitor.
Măştile de purificare se aplică pe faţă într-un strat nu foarte gros, evitând conturul ochilor şi al buzelor, şi trebuie lăsate să acţioneze aproximativ zece minute.
Există şi măşti pentru redarea fermităţii pielii. Acestea conţin compuşi activi cu acţiune de netezire şi dinamizare şi au un efect de lifting. Anumite produse de acest tip au un efect imediat de întinerire şi reuşesc să redea netezimea pielii în doar câteva ore, fiind ideale pentru folosirea înaintea unui eveniment important. Măştile de acest gen se aplică într-un strat foarte subţire, iar durata de acţiune nu trebuie să depăşească trei minute.
Tenuri sensibile
Măştile calmante sunt „rezervate” tenurilor sensibile şi fragile şi, în general, au în compoziţie uleiuri esenţiale şi de plante, în special de muşeţel şi trandafir.
Foarte hidratante, aceste măşti reduc senzaţia de disconfort, descongestionează tenul şi lasă pielea fină. Pot fi folosite ori de câte ori doriţi sau simţiţi nevoia, fără nici o restricţie, important fiind să aplicaţi un strat gros pentru a fi eficiente.