Nasul este un simbol al personalităţii dumneavoastră. Nu vă place, este borcănat, prea lung sau acvilin şi v-aţi dori să-l schimbaţi? Soluţia o oferă chirurgia plastică. Înainte să vă prezentaţi în cabinetul unui medic estetician, este bine să fiţi sigură de schimbarea pe care intenţionaţi să o faceţi.
Iată câteva întrebări la care este esenţial să reflectaţi atunci când doriţi să vă refaceţi nasul. În primul rând, care este motivul pentru care vreţi să faceţi acest pas? Analizaţi bine motivele care v-au determinat să luaţi această hotărâre. Este vorba despre o decizie importantă, care trebuie tratată cu cea mai mare seriozitate deoarece este ireversibilă şi, deci, trebuie să fiţi pe deplin convinsă de recurgerea la o astfel de intervenţie. O faceţi pentru sănătatea dumneavoastră?
Există persoane care au probleme legate de respiraţie, care suferă de deviaţie de sept, iar în aceste situaţii operaţia nu mai este un moft, ci o necesitate. O faceţi dintr-o motivaţie psihologică? Sunteţi obsedată de aspectul nasului dumneavoastră şi vă simţiţi complexată din cauza lui? Atunci, rinoplastia v-ar putea salva şi va fi mai eficace decât oricare şedinţă de psihoterapie. Specialiştii recomandă ca intervenţia să se facă în cazul în care este vorba despre o malformaţie congenitală sau provocată de anumite incidente, despre un nas în mod vizibil disproporţionat în comparaţie cu trăsăturile feţei, fapt care vă împiedică să vă simţiţi bine în propria piele.
Pe de altă parte, medicii nu recomandă recurgerea la chirurgia plastică în cazul în care doriţi o schimbare doar pentru a avea nasul mamei dumneavoastră, pentru a reuşi să-l seduceţi pe bărbatul pe care îl iubiţi sau pentru a copia trăsăturile vedetelor de cinema.
Dialogul, extrem de important.
Regula de aur înainte operaţiei este aceea că trebuie să fiţi foarte bine informată în legătură cu cele mai mici detalii. Trebuie să fiţi sigură că apelaţi la serviciile unui adevărat profesionist, ale unui medic cu experienţă. În cadrul primei vizite medicale pe care o veţi face, chirurgul vă va arăta o serie de fotografii cu pacienţi care au fost deja operaţi, pentru a vă oferi o idee în legătură cu rezultatul final. Vă va face apoi fotografii din faţă şi din profil, pe care va realiza retuşuri. Pentru ca rezultatul acestei prime întâlniri să fie satisfăcător, dialogul şi încrederea între pacient şi medic sunt extrem de importante.
Se recomandă ca efectuarea acestei intervenţii să se facă după 18 ani. Înainte de această vârstă, efectuarea unei astfel de operaţii iese din discuţie, deoarece implică în mod sigur recurgerea la intervenţii chirurgicale succesive. Operaţia durează între 45 de minute şi două ore, în funcţie de tipul de intervenţie care se face, adică dacă se modifică dimensiunile sau forma nasului.
Recomandări post-operator.
După operaţie, nu veţi avea voie să ieşiţi din casă aproximativ opt-zece zile. Abia după aceea vă vor fi îndepărtate pansamentele şi vă veţi putea vedea noua faţă. Va urma apoi o perioadă de adaptare. Intervenţia vă va schimba, fără a vă transforma complet. Este esenţial să vă simţiţi în armonie cu noua dumneavoastră imagine. Este posibil ca intervenţia să se dovedească un eşec. Din nefericire, se întâlnesc şi astfel de situaţii. Acestea sunt provocate de cele mai multe ori de erori tehnice. Nu sunt situaţii dramatice, corecţia este posibilă, chiar dacă, uneori, este delicată.