Parfumul unei femei spune multe despre personalitatea şi preferinţele acesteia. Puţine dintre doamne ştiu însă, că parfumul trebuie pulverizat într-un anumit mod, pentru ca mirosul lui să fie plăcut şi să dureze întreaga zi.
În general, se consideră că parfumul trebuie aplicat doar pe piele, dar nu este chiar aşa. Esenţa de parfum poate fi pulverizată pe piele, pe păr şi pe haine.
Coco Chanel le sfătuia pe femei să picure parfum în locurile unde vor să fie sărutate. Într-adevăr, trebuie pulverizat întâi pe piele, pentru că reacţionează la contactul cu epiderma şi degajă un miros unic, specific celei care îl poartă. De fapt, mireasma este emanată sub efectul căldurii corpului. Este indicat ca parfumul să fie aplicat pe zonele unde pulsează sângele: pe tâmple, pe gât, pe ceafă, în spatele genunchilor, între sâni, pe glezne, în jurul buricului, în spatele lobului urechii sau pe încheietura mâinii.
Când vă parfumaţi, nu uitaţi să pulverizaţi lichidul aromat şi pe păr: dacă aveţi părul scurt, trebuie picurat la rădăcină, iar dacă părul este lung, pe vârfuri.
Parfumul de pe haine.
Cât despre haine, vă putem spune că şi ele pot fi parfumate, dar nu oricum. În primul rând, trebuie să fiţi conştiente de faptul că materialele textile nu reflectă mirosurile la fel. Dacă lâna, mătasea, caşmirul, catifeaua, bumbacul sau inul emană aproape fidel miresmele, trebuie să aveţi mare grijă la textilele sintetice. Mirosul parfumului va fi mai „brutal”, dar de scurtă durată. În plus, trebuie să fiţi foarte atente, căci parfumul pătează mătasea naturală. Pentru a vă înmiresma hainele, trebuie să vaporizaţi de la o distanţă de zece centimetri pe tivul fustei, pe eşarfă, pe căptuşeala sacourilor sau a mantoului, şi trebuie să ştiţi că eşarfele păstrează cel mai bine mireasma parfumului.
Este foarte important să nu îmbibaţi un obiect vestimentar cu produse diferite, pentru că amalgamul de parfumuri poate da naştere unui miros neplăcut.
Sfaturi practice.
Încercaţi câteva trucuri datorită cărora parfumul va ţine mai mult. Pulverizaţi în faţa dumneavoastră şi apoi treceţi prin norul înmiresmat: astfel parfumul se va „depune” pe tot corpul. În plus, nu vă daţi înapoi de la a vă parfuma cearşaful, perna şi lenjeria de pat. Pentru ca mirosul să se impregneze pe piele, vărsaţi câteva picături în apa în care vă clătiţi lenjeria intimă. Un gest şi mai „rafinat” ar fi să pulverizaţi parfum pe un şerveţel de hârtie, pe care să îl ţineţi permanent în buzunar sau în geantă.
Când ne parfumăm?
Amestecul olfactiv nedefinit din mijloacele de transport în comun sau dintr-o încăpere unde lucrează mai multe persoane poate provoca dureri de cap sau chiar senzaţia de greaţă, căci un astfel de amalgam are de obicei acelaşi efect ca şi un parfum prea puternic. Prin urmare, evitaţi să vă daţi cu parfum chiar înainte de a lua autobuzul sau înainte de a vă urca în maşină. Mai bine parfumaţi-vă când ajungeţi la destinaţie, şi nu ezitaţi să repetaţi „operaţiunea” pe parcursul zilei: mai bine aşa decât să saturaţi mediul înconjurător.