Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 mai 2008 - Anul XIII, nr. 103 (3784)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Secretele plăcii pentru întins părul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Este unul dintre instrumentele pentru coafat, la mare căutare atât printre doamnele cu părul ondulat, cât şi între acelea cu părul drept. Este vorba despre placa pentru întins părul.

Pentru a evita situaţiile neplăcute şi pentru a vă proteja sănătatea părului, iată răspunsurile la o serie de întrebări care apar atunci când vine vorba despre placa de întins părul.

 

Temperatura.

Care este temperatura potrivită pentru întinderea părului? Alegerea temperaturii depinde de firul de păr al celei care foloseşte placa. Dacă aveţi părul des, cu firul gros, temperatura poate ajunge chiar şi la 220 de grade Celsius. Doamnele cu părul rar şi firul subţire nu trebuie să încingă placa mai mult de 200 de grade.

 

Păr ud sau uscat?

Este bine ca placa să se folosească pe părul ud sau uscat? Placa se utilizează doar după ce părul este perfect uscat. În caz contrar, se creează o diferenţă termică prea mare. Apa se evaporă prea repede şi firul de păr se deshidratează, devenind aspru şi opac. Cât de mari trebuie să fie şuviţele? Pentru un rezultat cât mai bun, şuviţele nu trebuie să fie mai mari de doi centimetri. Doar astfel întinderea va fi perfectă şi de durată.

 


Trucuri.

Este necesar pieptenul? Răspunsul este „da”. Pieptenul se foloseşte pentru a împărţi părul în şuviţe. Dacă părul este descurcat, placa va aluneca uşor, iar riscul pentru păr va fi mai mic.

Întinderea trebuie începută de la rădăcină? Pentru a nu provoca arsuri pielii capului este bine să ţineţi placa la câţiva milimetri distanţă de rădăcini. Pentru a vă da seama care este poziţia cea mai bună este foarte simplu: nu trebuie să simţiţi prea multă căldură.

Placa trebuie ţinută mult timp într-un loc? Răspunsul este „nu”. Aceasta trebuie să alunece cu rapiditate pe şuviţa de păr. Dacă o veţi ţine prea mult într-o singură porţiune, nu veţi îmbunătăţi rezultatul final, ci din contră, nu faceţi altceva decât să degradaţi firul de păr, care va căpăta un aspect turtit şi şters.

De câte ori se trece cu placa peste o şuviţă? Acest lucru depinde de tipul de păr. Dacă este subţire, se va efectua o singură trecere cursivă, pe toată lungimea acestuia. În cazul doamnelor cu firul de păr gros, se va trece cu placa de cel puţin două-trei ori.

Se poate folosi zilnic? Plăcile de ultimă generaţie pentru întinsul părului sunt realizate din materiale speciale care nu reprezintă un pericol pentru sănătatea părului, aşadar pot fi utilizate fără nici un fel de probleme în fiecare zi. Important este ca, pentru operaţiunile zilnice de aranjare a părului, temperatura să nu fie mai mare de 80-100 de grade Celsius.

Se pot face bucle cu placa de întins părul? De cele mai multe ori plăcile sunt dotate şi cu prelungirea specială pentru ondularea părului. Dacă nu este aşa, realizarea buclelor cu ajutorul plăcii este extrem de simplă. Este suficient să împărţiţi părul în şuviţe verticale, apoi acestea se rulează şi se presează cu placa timp de câteva secunde.

Se poate folosi placa pe părul nespălat? Dacă pe păr există urme de produse pentru fixare (spumă, lac, fixativ, gel) nu este recomandată folosirea plăcii, deoarece acestea o împiedică să alunece cu uşurinţă. În cazul în care nu aţi folosit produse pentru fixarea părului, puteţi folosi fără nici un fel de problemă placa. Însă, nu uitaţi să descurcaţi foarte bine părul înainte.

Sunt utile sprayurile pentru păr concepute pentru doamnele ce folosesc placa? Acestea creează pe firul de păr o peliculă subţire protectoare care, pe lângă faptul că protejează părul de căldura excesivă, fac ca placa să alunece mai bine pe toată lungimea părului.

 

Cum alegem.

Ce fel de placă trebuie aleasă? Cele mai bune plăci existente în prezent pe piaţă sunt cele cu ceramică sau turmalină. Acestea sunt mai puţin agresive, alunecă mai bine şi distribuie căldura uniform.

Ce caracteristici are placa cu ioni? Evită electrizarea părului şi, astfel, acesta apare mai ordonat şi mai strălucitor.

Ce dimensiuni trebuie să aibă placa? Cu cât este mai mică şi mai uşoară, cu atât este mai bine, deoarece poate fi manevrată cu mai mare uşurinţă.

 

Întreţinere.

Placa trebuie curăţată? Da. Ideal este ca această operaţiune să se efectueze atunci când placa este caldă. Temperatura ridicată face ca murdăria să se îndepărteze cu uşurinţă cu ajutorul unei cârpe uscate. Trebuie folosite alte produse de protecţie? Pentru a avea părul strălucitor, alegeţi un şampon protector pe bază de silicon. Această substanţă „îmbracă” firele de păr într-o peliculă care le face mai rezistente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Secretele plăcii pentru întins părul.
 Vizualizări articol: 3711 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.52/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 21 voturi
Secretele plăcii pentru întins părul4.5521

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei