Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 159 (8688)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


A dispărut vara!?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu ani în urmă, ştiam că sosirea verii aduce mai întâi încheierea campionatelor naţionale, apoi plecarea sportivilor în binemeritatavacanţă de vară, simultan cu declanşarea campaniilor de vânzare/cumpărare de fotbalişti, urmate de reunirea loturilor în componența cea nouă, reluarea antrenamentelor (aşa-numita "încărcare a bateriilor" pentru sezonul care urma) şi, cam spre sfârşitul lunii august ori chiar începutul de septembrie, începerea noului campionat. Cu timpul, s-a produs o oarecare înghesuire a calendarului, generată de înmulţirea ţărilor existente pe continent şi a numărului de echipe participante la cupele europene (care şi ele s-au lăbărţat caformat), pentru caîn anii din urmă, mai ales după ce şi la nivel de reprezentative s-au înmulţit competiţiile, acest calendar să fie dereglat complet, ideea de vacanţă dispărând aproape în totalitate, adică inclusiv în perioada de iarnă. Iar anul acesta pare să se fi atins un apogeu al dezmăţului competiţional: campionatele naţionale încă se mai desfăşurau în anumite ţări, timp în care naţionalele participante la turneul final se reuneau deja. Apoi, chiar turneul, care încă se desfăşoară şi săptămâna asta, urmat, aproape imediat, de startul Jocurilor Olimpice (unde oricum sunt destul de puţine echipe prezente, dar totuşi...). Ei, pentru caîncălicarea să fie deplină, de azi încep şi preliminariile cupelor europene, cu FCSB jucând diseară şi cu Corvinul poimâine! N-am analizat, dar parcă şi noul format al cupelor europene în faza grupelor include meciuri mai multe. În mod evident, vara (adică ideea de vacanţă) pare să fi dispărut din calendare, iar fotbalul tinde să devină un sport de anduranţă. Tot evident, accidentările sunt tot mai multe şi mai frecvente, pe fondul suprasolicitării. Înainte de a-i certape fotbalişti pentru tragerile de timp, cred că trebuie să-i înţelegem când mai "fură" din timpul de joc, de fapt din cel în care sunt exploataţi. Spre bucuria noastră, e drept, dar totuşi exploataţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A dispărut vara!?.
 Vizualizări articol: 675 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
A dispărut vara!?5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei