Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 158 (8687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5135 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Nebunul cu ochii deschiși

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În timp ce în Europa favoritele la titlul continental ajung cum-necum în semifinale, inclusiv în urma loviturilor de departajare, peste Atlantic Brazilia se oprește în sferturi la Copa America, luată la 11 metri de Uruguay. Selecționerul acesteia din urmă este nimeni altul decât ”Nebunul” Bielsa, care a servit la o conferință de presă o mostră de filosofie a fotbalului în cel mai pur sens al cuvântului, nu aia pe care orice antrenor, în special de pe la noi, pretinde că o are. Pentru Bielsa și pentru cei ca el, deloc puțini, fotbalul a ajuns într-o eră industrială, un produs care se servește în exces, pierzându-se frumusețea primordială și, în cele din urmă, sufletul. E bine când o spune și unul din interiorul fenomenului, ba chiar de la vârful lui. Interesant, argentinianul Bielsa și-ar putea întâlni compatrioții în finală, asta dacă Uruguay trece de Columbia, un meci cu adevărat uriaș. Dincolo, Argentina se revede cu Canada, pe care deja a învins-o în grupă, teoretic o formalitate. Trebuie spus că 3 din 4 sferturi s-au decis la penalty-uri, și pentru că se trece direct la ”loterie” după 90 de minute. Asta ar fi diferența față de Euro, dacă s-ar fi aplicat și la noi regula respectivă, tot 3 din 4 am fi avut la 11 pași. Anglia a fost singura care a valorificat prelungirile, înscriind prin Kane în chiar primul minut, prilej pentru englezi să ne mai adoarmă încă 29 de minute cu jocul lor! Ca să închei paranteza cu Copa America, Messi e la fel ca Ronaldo, adică fără gol, ba chiar mai rău, fiindcă n-a înscris nici la departajare, scărița sa lingând transversala. Își permite să se joace, probabil se va activa în aceste două jocuri care urmează, sau poate doar în ultimul, căci are un mare avantaj față de CR7: e încă în competiție. Apropo de Ronaldo, s-au înmulțit vocile critice, dar așa e după război, mai ales dacă n-a ieșit bine. Măcar la rubrica asta ați putut citi din timp că recăderea în dependență nu putea fi benefică pentru exprimarea echipei lusitane. Altfel, nu e loc pentru outsideri în ultimii 4, deși turcii ne-au arătat cum trebuia jucat cu Țările de Jos și poate ar fi meritat prelungirile. Dar când marcatorul dublei din meciul precedent este suspendat fiindcă a ținut să bage în poză pe niște unii care visează la imperiul cu semilună, se ajunge la vorba românului că... turcul plătește!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nebunul cu ochii deschiși.
 Vizualizări articol: 717 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Nebunul cu ochii deschiși5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei