Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 124 (8653)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Adio, deci pe curând?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua de 27 mai 2024 putea rămâne în istoria tenisului. Nu e exclus să și rămână. Oricum, a fost una dintre cele mai emoționante zile la Roland Garros, la care au fost prezenți ca spectatori liderul mondial - Djokovic, fostul lider mondial - Alcaraz și actualul lider la feminin - Iga Swiantek! E ceva mai mult decât neobișnuit, e unic ca la un meci din primul tur să fie asemenea figuri de prim-plan în tribună. În cele din urmă, deloc surprinzător, Rafael Nadal a fost eliminat de către germanul Alexander Zverev. Arena Philippe Chatrier a fost martora unei lupte disproporționate între o legendă și un combatant actual de Top 5. Zverev n-a lăsat nimic, a pus în meci toată frustrarea pricinuită de accidentarea de la meciul anterior dintre cei doi. De cealaltă parte, Nadal purta în spate așteptările nerealiste ale fanilor săi. Toți cei din tribună, dar și mulți dintre cei aflați dincoace de ecran au fost tușați de emoție, în așteptarea unui eventual discurs de adio din partea legendarului jucător spaniol. Acesta nu a avut puterea să-l rostească, lăsând o portiță deschisă, una care s-ar putea să nu mai existe. Nu-i nimic, nu trebuie neapărat să existe o retragere oficială, nici Federer n-a avut parte de așa ceva, însă cea organizată ulterior a fost grozavă.

S-a mai retras cineva la Roland Garros, de data asta asumat. E vorba de Alizé Cornet, o jucătoare importantă, chiar dacă nu a făcut pasul în Top 10, oprindu-se pe 11. A avut totuși o carieră impresionantă, cu multe momente de glorie, inclusiv titluri WTA și victorii memorabile împotriva jucătoarelor de top. Deține și un record, de care mărturisesc că nu știam, și care o transformă în jucătoare cu adevărat unică: are 69 de prezențe consecutive la turneele de Grand Slam! Deși, ca orice jucătoare franțuzoaică de perspectivă, a primit wildcard la Roland Garros încă din 2005, acel șir neîntrerupt până ieri a început în ianuarie 2007 la Australian Open... Ar fi rotunjit prezențele la 70 fără amânarea Wimbledonului din pandemie. În fine, cel puțin până la finale, momentele festive se cam încheie, de data viitoare ochii pe minge.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adio, deci pe curând?.
 Vizualizări articol: 537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Adio, deci pe curând?5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei