Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 268 (8492)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9746 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4657 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Cum au tradus ei VAR!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Am mai atacat subiectul acesta, ba uneori chiar mi se pare că de prea multe ori. Ne forţează însă numeroasele şi parcă tot mai desele incidente legate de introducerea acestei tehnologii, pe care toţi cei care încă mai credem în curăţenia şi onestitatea ce ar trebui să conducă orice activitate sportivă o vedeam cape factorul suprem de eliminare a oricăror suspiciuni legate de arbitraj. După o frază atât de întortocheată, încerc să reformulez: VAR-ul era aşteptat, caîn "Tatăl nostru", să ne izbăvească de cel viclean (cu fluier sau cu steag!) şi să-i facă pe diverşii golani porecliţi "judecători" pe gazon să-şi bage minţile în cap de teamatehnologiei care se ştie că nu poate fi mituită. Reiau şi traducerea pentru VAR (video assistant referee): arbitru asistent video. Ce înseamnă asta? Înseamnă că într-o încăpere din stadion, doi arbitri cu acte în regulă (şi pregătiţi special în probleme video şi IT) monitorizează partidaşi intervin pentru corectarea greşelilor celor 3 din teren. Asta, în teorie. În practică, şi mai ales în practicadin ţara asta prost făcută, ăia 3 tâlhari din teren (fiindcă dacă nu i-am socoti astfel, ar însemna că sunt fie chiori - şi nu sunt! -, fie imbecili), mânăîn mână cu golanii din încăperea aia tehnologizată, iau în 5 aceleaşi decizii cretine pe care le-ar fi luat în 3, dacă nu se inventa VAR. S-a dus dracului şi ultima speranţă de a vedea dreptate făcută cu ajutorul celor 2 arbitri adiţionali şi informatizaţi. Astfel încât nu e de nicio mirare că, ajuns la disperare, patronul FC Botoşani, ultracivilizatul domn Valeriu Iftime, în loc să înjure temeinic, aşa cum ar trebui, roagă bandele de tâlhari să îl arbitreze doar corect, situaţie în care, zice domnia sa, Botoşani nu va retrograda. Eu cred că atât timp cât Vassaras conduce, iar alde fraţii Kovacs fluieră, nu e nicio speranţă nici pentru Botoşani, nici pentru noi toţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum au tradus ei VAR!.
 Vizualizări articol: 650 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Cum au tradus ei VAR!5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei