Prima retragere de la acest Australian Open n-a fost a lui Djokovic, ci a lui... Korda. Atât s-a putut. Ați văzut ce delicată era încheietura aia, mai era și la mâna de joc, nu merge cu un pic de bandaj când te ia Khachanov la bastoane. Păcat, totuși. Ca fapt divers, o operație la încheietură te scoate din rândul celor relevanți, a se vedea cazul Thiem. Cât despre Nole, n-a mai țopăit pe teren, că își propusese să-i dea o lecție lui de Minaur, care spusese anul trecut despre sârb că face ”circ ieftin”. Eu aș zice că a fost unul destul de scump. Îmi permit să afirm că problema la coapsă va apărea imediat ce va da de greu, dacă va da. Fără ca asta să-l împiedice să câștige. Am impresia că e la modă să câștigi cu sacrificiu, cu lacrimi, în genul Nadal. Nu mai place publicului și ziariștilor să câștigi ca cyborgu’, trebuie să fie cu suferință, cu împingerea limitelor. Adversarul din sferturi este Rublev, cel care a trecut de Rune printr-o binemeritată minune, adică o minge cu banda fileului. Vă supun atenției șansele avute de Rune:
- a servit pentru meci la 5-3 (degeaba)
- în game-ul următor, a avut două mingi de meci legate (degeaba)
- în super tie-break a avut 5-0 (a fost singurul din această ediție care a ajuns primul la 7 puncte, dar a pierdut la 10)!
Ar fi o greșeală ca, după toate astea, bașca nețul câștigător, Rublev să se creadă ”cel ales”. Mai degrabă Rune a fost arogant și superficial, ca un copil teribil ce se află. Dar, până una-alta, Djokovic – Rublev este singurul sfert de pe hârtie care s-a confirmat în viața reală. Celălalt sfert de pe partea asta pare o glumă. De Paul – Shelton. Ultimul este la primul turneu din afara Statelor Unite, de fapt prima dată când a ieșit din țară!
Închei total necronologic cu singurul favorit în afara lui Djokovic și Rublev care și-a respectat statutul: Tsitsipas (#3). I-a stopat în stil mare veleitățile lui Lehecka și pare capabil să gestioneze și forța lui Khachanov pentru un loc în finala cu...