Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
vineri, 24 apr 2020 - Anul XXV, nr. 94 (7399)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Linie frântă versus acoladă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă există vreun subiect bun de abordat în timp ce fotbalul tace, atunci acesta de astăzi trebuie să fie! Nu trebuie să fii expert ca să observi că rata de convertire în gol a loviturilor libere a scăzut dramatic în ultimii ani pentru Cristiano Ronaldo. Mi-a plăcut filmulețul prezentat de gsp.ro, în care un ”om de știință din domeniul sportului” îl întoarce pe toate fețele pe portughez și găsește un cumul de factori pentru care acesta nu mai e performant la acest capitol. Din capul locului, trebuie spus că Ronaldo face parte dintre puținii jucători cu dinamică înnăscută. Nimeni nu poate învăța să șuteze, de exemplu, ca Roberto Carlos, Beckham sau Juninho. Poate părea surprinzător, dar Messi a putut să se perfecționeze la executarea loviturilor libere pentru că o face în modul clasic, cu control. Înscrie mult, dar nici el nu excelează ca procent, asta pentru că execută tot, de pe ambele părți. Amintiți-vă de golul reușit de Neymar în acel 6-1 cu PSG, a fost posibil pentru că Messi începuse să-i facă unele concesii brazilianului, dar în mod normal tot el bătea de acolo, cu șanse mai mici de reușită decât un dreptaci, evident. La Messi aproape că știi unde dă, ca portar, dar ținta și traiectoria te fac să nu ai timpul necesar de a ajunge la minge. În schimb, Ronaldo adaugă forță șutului, dar apare și o schimbare de direcție bruscă, pe ultima parte a traiectoriei, ceea ce face ca ținta să treacă în plan secund. Practic, lui Ronaldo îi e suficient să prindă poarta pentru a fi periculos, în timp ce Messi trebuie să țintească spre bare. Linie frântă versus acoladă. Problema e că lui CR7 nu-i mai merge jucăria în ultimii destui ani, ori de ce s-ar întâmpla asta dacă am stabilit că dinamica șutului este născută, nu făcută? E plauzibilă lipsa încrederii pe fondul unor accidentări în zone care i-ar fi putut afecta mișcarea, aceasta ar fi concluzia expertului indian de care pomeneam la început. Asta cu încrederea cred că vine și de la presiunea cu care singur se încarcă. În loc să dea relaxat, din mișcare naturală, fără să se gândească unde se duce mingea, Ronaldo se străduiește prea mult, încearcă să conștientizeze, să controleze. Ceea ce e specific stilului clasic, pentru el e contraproductiv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Linie frântă versus acoladă.
 Vizualizări articol: 1404 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Linie frântă versus acoladă5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei