miercuri, 23 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 248 (7249)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9771 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6489 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Banal reper de parcurs

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Când am mai încheiat noi un tur de campionat la peste 25 de grade Celsius? Desigur, nu este (doar) vina încălzirii globale. Sistemul cu play-off și play-out ne-a adus în situația asta, dar măcar acea formulare, ”campioană de toamnă”, are acoperire deplină. Adevărat însă că nu mai are aceeași greutate, e un banal reper de parcurs. Chiar campioana en titre se află în această postură, adjudecată în urma meciului direct cu U Craiova din etapa a 13-a. O victorie a oltenilor ar fi inversat locurile, însă echipa lui Pițurcă este deocamdată departe de nivelul necesar pentru a reuși acest lucru, mai ales în deplasare. Și nici nu i-a prins pe clujeni într-un moment nefavorabil, de exemplu după o deplasare europeană, cum a făcut Viitorul. Aceasta din urmă, deși a lăsat două puncte la Clinceni, se situează pe un aparent surprinzător loc secund, la numai două puncte lider. Spun aparent fiindcă Hagi, în ciuda apucăturilor sale de tătuc, când dă lecții presei despre cum să fie pozitivă, are mereu alți soldăței de la Academie cu care să umple găurile din echipă, provenite din transferurile de la finalul fiecărui sezon. Bine că găurile nu sunt în buget, alea erau mai greu de umplut. Viitorul se mai drege și cu investiții minore în jucători ieftini, dar foarte utili, un exemplu fiind Rivaldinho. Podiumul este urmat de un alt podium, adică echipele care completează play-off-ul în acest moment: Gaz Metan – într-un recul vizibil după un început senzațional, iar la două puncte în spate FC Botoșani și Astra. Și abia după cei de la Iași, care își ling rănile după acel neprevăzut 0-3 din derby-ul Moldovei, le aflăm pe FCSB și Dinamo, surori de clasament, primele cu golaveraj negativ! Căci da, amândouă au -3, iar dacă ar fi să comparăm mere cu pere, atunci putem spune că e o premieră absolută la finalul unui tur de campionat. Următoarea e Sepsi, cu golaveraj pozitiv și doar două înfrângeri, ca și liderul CFR, însă cu 70% egaluri. În fine, dintre Chindia și Hermannstadt se va alege ocupanta locului de baraj, în timp ce ilfovenii din Clinceni și Voluntari par a o lua pe urmele Chiajnei. Ceea ce n-ar fi rău deloc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Banal reper de parcurs.
 Vizualizări articol: 1884 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Banal reper de parcurs4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei