marţi, 5 dec 2017 - Anul XXII, nr. 276 (6692)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9769 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6557 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Şi totuşi, cât?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu totul întâmplător şi doar tangenţial am menţionat nu cu mult timp în urmă într-un articol din această rubrică faptul că s-a ajuns la o supradimensionare a programului competiţional într-un mod care cu ani în urmă părea pur şi simplu de neconceput. Acum, după ce etapa ultimă din divizia secundă a confirmat pe deplin ideea că n-ai ce cauta să joci fotbal în România (poate nu peste tot, dar lucrul e categoric valabil pentru Suceava) după data de 1 decembrie, ideea mi-a revenit, mai ales că încă mai avem de urmărit ceva fotbal din primele două ligi în acest an. Şi noi încă stăm bine, întrucât după ce s-a experimentat vreo câţiva ani, văd că de anul ăsta s-a renunţat la Cupa Ligii, ceea ce reduce din programul încărcat de-a droanga. Gândiţi-vă însă ce nebunie e în Anglia, cu un campionat lung, cu 20 de echipe, cu nu mai ştiu câte Cupe, cu prezenţe şi în cupele europene... şi la fel stau lucrurile şi în celelalte ţări importante în fotbalul mondial. Se joacă în neştire, cam câte 3 meciuri pe săptămână pentru echipele cele mai bune, iar asta nu timp de 6-8 luni pe an, ci cam 11! Tocmai de aceea vedem din când în când câte un fotbalist sau chiar câte o echipă întreagă cum devine de nerecunoscut de la un meci la altul, iar uneori căderile sunt definitive, fără întoarcere, echipa care cu ceva vreme în urmă făcea prăpăd devenind ciuca bătăilor. Este, categoric, efectul suprasolicitării. Acelaşi lucru se petrece de fapt în mai toate sporturile. Uitaţi-vă doar la Formula 1: de unde erau câteva curse, 7, 10 sau 12, acum s-a ajuns la nu mai puţin de 20 în ultimul sezon. Iar într-o singură lună, octombrie, au fost 4 curse! La fel e şi la tenis de câmp, ba chiar şi la snooker! Sigur că (tele)spectatorul este fericit. Dar la ei, la sportivi, la cei ce ne aduc această fericire, se gândeşte cineva?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şi totuşi, cât?.
 Vizualizări articol: 1271 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Şi totuşi, cât?5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei