Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 mar 2016 - Anul XXI, nr. 56 (6169)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Sarea incandescentă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Telenovelă, în cazul dat, e mult spus, fiindcă aşa proaste cum sunt, telenovelele se încadrează totuşi la capitolul "artă". Aşa că atunci când vorbim despre întâmplările fie demenţiale, fie de-a dreptul cretine din aria fotbalului românesc, asocierea lor cu telenovela este şi ea stupidă. Aţi înţeles, presupun, despre care din tărăşenii vreau să vorbesc: despre cea legată de închiderea/redeschiderea singurului stadion de pe plaiurile astea care arată a stadion adevărat, adică are şi dotări în regulă (dovadă faptul că a găzduit deja o finală de Europa League), şi capacitate măricică, ba mai e şi în Capitală, ceea ce reprezintă un atu în plus. Fiindcă dacă ar fi amplasat, să zicem, la Suceava, şansa de a-l umple, cu indiferent ce prilej, ar fi aproape nulă. Stadionul în cauză, numit Naţional, are însă şi un mare defect: este construit în România, ţara în care este posibil orice, oricând, oriunde, şi în care cea mai frecventă abordare în oricare domeniu este cea bazată pe drobul de sare. Concret, în cazul nostru: o nefericită întâmplare care a dus la moartea câtorva zeci de nevinovaţi a condus, printre alte bazaconii, şi la închiderea Stadionului Naţional. Aici, drobul de sare care ipotetic ar putea să cadă în capul câtorva zeci de mii de oameni este numit acoperiş. Simpla cădere nu are mare relevanţă, ci se presupunea, de cei implicaţi, că drobul ar putea fi incandescent. Că sarea ia foc, iar abia apoi cade pe popor, atât de iute încât n-apucă nimeni să strige, ca în cântecul lui Mihai Margineanu, "Dă-te, bă, că cade!", astfel încât efectul ar fi măcar ca de Hiroshima şi Cernobâl la un loc. Cred că spaniolii râd şi acum, la fel şi restul planetei şi galaxiei. Singurii care nu o fac, presupun că sunt imbecilii care mai întâi au închis stadionul, iar apoi l-au redeschis, de fiecare dată fiind convinşi că aşa trebuia făcut, că ei şi-au făcut datoria. Întrebarea e simplă: când l-au închis, de ce l-au închis? La fel şi a doua: când l-au redeschis, de ce l-au redeschis? Iar corolarul la ele e ca-n Legile lui Murphy: între închidere şi redeschidere ce s-a îmbunătăţit la stadion?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sarea incandescentă.
 Vizualizări articol: 1791 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 6 voturi
Sarea incandescentă4.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mucenici muntenești (de post) Spre deosebire de sfințișorii din aluat dospit din Moldova și Bucovina, mucenicii din sudul țării sunt un fel de paste făinoase, care se fierb în apă ori lapte și se servesc într-un sos delicios, cu nucă și arome. Se găsesc și în... Citeşte