Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 dec 2015 - Anul XX, nr. 285 (6097)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Cusururi sau virtuţi?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noul sistem de desfăşurare al campionatului favorizează sprinterii. Când are loc sprintul într-o cursă atletică de anduranţă? În preajma ultimei turnante. Cu această turnantă ar putea fi asemănat play-off-ul. Continuând paralela, dacă distanţele dintre atleţi ar fi reduse la jumătate înainte de sprintul final, evident că ar fi avantajaţi cei care au stat până atunci la cutie. La fel şi la fotbal, fie că a fost rodul unei strategii, fie pur şi simplu din neputinţă, cei care poartă trena primesc un imbold. Anul trecut, ASA Târgu-Mureş a venit de foarte departe, iar dacă beneficia de o astfel de ajustare a distanţelor din clasament, aproape sigur am fi vorbit despre o altă campioană în premieră. Mai nou am găsit şi o asemănare cu tenisul, unde se ştie că unele puncte sunt mai importante decât altele. Iată, în sezonul regulat Astra i-a luat Stelei maximum posibil, adică 6 puncte. Să presupunem că doar aceasta ar face diferenţa dintre ele la startul play-off-ului, când ar mai rămâne doar jumătate. Deci două victorii egal trei puncte. Ei bine, dacă Steaua o bate şi ea de două ori pe Astra în play-off, două victorii vor fi egale cu cât sunt ele cotate peste tot în lume, adică exact şase puncte! Şi, tot ca la tenis, unde un jucător poate învinge deşi adversarul său a câştigat mai multe puncte, şi la fotbalul cu acest tip de play-off o echipă ar putea câştiga campionatul cu un număr total de puncte mai mic decât echipa de pe locul secund. Trăgând linie, e de bine sau e de rău? Depinde de cine-şi dă cu părerea. Normal că liderul va fi nemulţumit văzându-şi zestrea de puncte „impozitată”, dar pe de altă parte se evită uciderea competiţiei, în cazul unei diferenţe descurajante. Asta ar face mai atractiv campionatul, dar acesta nu este format numai din play-off, ci şi din play-out. În afară de cei implicaţi direct, pe cine va mai interesa un meci de genul Concordia cu Voluntari? Şi nici nu vom mai avea parte de savoarea unui meci din ultima etapă, în care gazdelor le trebuie victorie ca să scape de retrogradare, iar oaspeţii pierd titlul în cazul unei înfrângeri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cusururi sau virtuţi?.
 Vizualizări articol: 1118 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cusururi sau virtuţi?5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei