Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 aug 2015 - Anul XX, nr. 197 (6009)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Lecţia de geometrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şi au fost şi finalele de la Cincinnati, ultimul mare turneu dinainte de US Open... Nu cred că voi uita vreodată ce-am văzut la finala masculină. Ştiu, Federer a experimentat acel atac la fileu pe serviciul adversarului (!) pe parcursul întregului turneu, dar acum îl avea în faţă pe liderul mondial, inexpugnabilul Novak Djokovic. La 34 de ani (şi-a făcut un cadou, câştigând primul turneu jucat la această vârstă!), când mulţi îl vedeau jucând doar de plăcere, Federer îi bate consecutiv la un Master pe Murray şi Djokovic, adică primii doi în lume la acea oră, fără set pierdut, fără să-şi cedeze serviciul, ba chiar fără să le ofere şansa unor mingi de break! Iar ca să nu fie monoton, a mai venit şi cu o inovaţie! Ştiu că abuzul de semne de exclamaţie e contraindicat, dar punctul mi se pare banal în contextul ăsta. Aşadar, ce a făcut Federer, din timp în timp, pe serviciul doi al adversarilor? Păi, geometrie... Să trasăm o linie imaginară de la jucătorul aflat la serviciu, până la „T”-ul advers, aceasta fiind traiectoria scurtă la serviciu. Cealaltă linie imaginară uneşte tot jucătorul aflat la serviciu cu colţul opus al careului de primire, aceasta fiind traiectoria lungă. Un fel de colţul scurt şi colţul lung de la fotbal. Dacă tot am făcut analogia cu fotbalul, ce face portarul când scapă atacantul spre poartă? Iese ca să – expresie consacrată – îi închidă unghiul. Ei bine, exact asta a făcut şi Federer: a avansat până în imediata apropiere a careului de primire, întâmpinând serviciul de parcă acel careu era o masă de ping-pong. Avantajul e că, ajutându-se de rachetă, are anvergura de a ajunge în oricare dintre colţuri. Dezavantajul este că trebuie să lovească din drop, aproape ca la ping-pong, numai că, dacă există vreun jucător de tenis de câmp cu îndemânarea necesară pentru a face aşa ceva, atunci numai Federer poate fi alesul. Iar mingea se întorcea atât de rapid peste fileu, încât adversarul abia ateriza după serviciu! Fantastică găselniţă a unui sportiv atins de geniu!

Să mă ierte Simona, toată admiraţia pentru lupta ei cu Serena, dar n-am făcut decât să mă conformez: am alocat spaţiul rubricii singurului jucător de tenis pe care ea îl urmăreşte!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lecţia de geometrie.
 Vizualizări articol: 1246 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Lecţia de geometrie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei