Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 mai 2015 - Anul XX, nr. 103 (5915)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Se poate şi fără talent

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un cititor mai mult decât fidel al acestei rubrici m-a sunat marţi pe la prânz, după ce Stuart Bingham ridicase deja trofeul de campion mondial la snooker, certându-mă că am avut gură spurcată (de fapt, tastatura spurcată!) când am scris, chiar în ziua ultimă a finalei, că ar putea câştiga titlul. Dincolo de faptul că nu mi-am imaginat nicio clipă că Bingham ar putea realiza în 2015 ceea ce n-a reuşit într-o întreagă carieră, de 19 ani, ca profesionist, trebuie totuşi găsită şi o explicaţie a fenomenului. Despre talent nici nu poate fi vorba, atât timp cât în jurul mesei de snooker bântuie alde Ronnie, Judd sau proaspăt apărutul, chiar la acest mondial, McGill. Diferenţa dintre oricare dintre ăştia şi Bingham este mai mare ca aceea dintre Ibrahimovici şi Dodel, dacă ne referim strict la talent. Nici munca, tenacitatea, perseverenţa nu sunt răspunsurile, deoarece şi Bingham, şi cei talentaţi, muncesc pe rupte între competiţii. Un mare campion, prima mea dragoste în snooker, Steve Davis, spunea odată că în fiecare zi a vieţii lui, începând de pe la 16 ani, a petrecut măcar 8 ore la masa de snooker. Iar asta se vede: Steve a câştigat de mai multe ori titlul mondial, iar ca bonus a devenit campion mondial şi de biliard, şi de trick shot! Unde, totuşi, "a făcut diferenţa" Stuart Bingham, la ce capitol? Răspunsul e relativ simplu, iar lucrul s-a văzut cu ochiul liber pe toată durata competiţiei: la cap! Bingham a jucat mereu cu o detaşare nebună, probabil şi/mai ales datorită statutului de outsider, el chiar neavând nimic de pierdut. În momentele decisive, toţi ceilalţi au făcut ceea ce au mai făcut şi altă dată: Ronnie s-a plictisit, Judd s-a pierdut, iar Murphy, în finală, a renunţat practic la luptă când l-a văzut pe Bingham revenind uluitor de două ori. Eu am mai sesizat şi că la nenumărate bile "bâlbâite", care oscilau între colţurile buzunarelor, lui Bingham i-au intrat aproape toate, iar celorlalţi nu. A avut, adică, şi multă baftă. Dincolo de toate însă, decisivă rămâne chestia cu capul, ceea ce mă face să susţin că într-adevăr a meritat titlul. Altul n-o să mai câştige nici dacă ar trăi 1.000 de ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Se poate şi fără talent.
 Vizualizări articol: 1247 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Se poate şi fără talent5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei