Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 dec 2014 - Anul XIX, nr. 292 (5801)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Prizonieri în trecut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu ştiu dacă există vreo categorie de oameni mai detestaţi decât arbitrii. Desigur, vorbim aici despre oameni „ai muncii”, nicidecum despre hoţi, care există în orice breaslă, dar sunt în minoritate. Probabil că aşa este şi în cazul arbitrilor, dar ei au altceva aparte: un procent exagerat de incompetenţi. Natura umană pur şi simplu eşuează în acest domeniu şi cu toate astea nu se schimbă nimic sau, oricum, prea puţin. Argumentul acela cu „greşeala e omenească” merge la braţ cu „fotbalul e un joc”. Dar nu mai e, fotbalul ĂLA nu mai e un joc! A devenit o industrie care se învârte în jurul oamenilor care practică o meserie, aceea de a da cu piciorul în minge. Una bine plătită, mai bine decât altele nobile, dar asta e altă chestiune. Între timp, cei desemnaţi să împartă dreptatea pe terenul de fotbal dau rateu după rateu, fără posibilitate de recurs ca în justiţia-justiţie. E incredibil cât de retrograd aleg oamenii să rămână acest domeniu! Oamenii respectivi, cei cu putere de decizie, sunt cu adevărat o minoritate. Să fie atât de orbi? Să fie atât de corupţi? Încep şi eu să cred că e ceva necurat la mijloc. Ar fi nevoie de solidaritatea jucătorilor şi a publicului, adică a adevăraţilor păgubiţi, pentru a le arăta acestor autocraţi că nu sunt singuri pe lume. Un protest, o grevă mai mult sau mai puţin simbolică, o iniţiativă comună, „transfrontalieră”, ceva ar trebui să se mişte. În secolul tehnologiei de vârf, fotbalul este încă ţinut prizonier în trecut. Unii „romantici” susţin că s-ar ştirbi farmecul jocului, ar scădea doza de imprevizibil. Asta e ca şi cum farmecul vieţii ar consta în faptul că te mai trezeşti câteodată că-ţi lipseşte maşina din parcare sau te întorci din vacanţă şi-ţi găseşti casa goală. Iar imprevizibile sunt şi accidentele, în fotbal singurele lucruri imprevizibile ar trebui să provină din ghetele fotbaliştilor. Dacă s-a putut introduce tehnica de vârf la tenis sau la rugby, de ce să nu se poată şi la fotbal?! Au devenit aceste sporturi mai puţin atractive?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prizonieri în trecut.
 Vizualizări articol: 1511 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Prizonieri în trecut5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei