Cu toţii ne dorim un an mai bun, cum se obişnuieşte a se ura, sau măcar să fie bun, fără comparaţii. Cu un anume preţ, şi-a cîştigat numai ani buni de-aici înainte marele Eusebio, Perla Mozambicului. Mai aproape de noi, Michael Schumacher va avea sigur un an mai bun, în care îşi va preţui mai mult viaţa. Pare ciudat, şi chiar este, să se spună asta despre un pilot de Formula 1, unul ce a mers atâta vreme pe sârmă, de pe care alţii au căzut “la datorie”, sub ochii lui. Dar aşa se rânduiesc lucrurile.
La un an mai bun, ferit de accidentări, sperăm şi pentru sportivii alături de care suferim şi ne bucurăm. Începutul de an a fost de bun augur pentru tenis, cu trei sferturi de finală în care au fost implicaţi români. Victor Hănescu pare hotărât să nu mai facă figuraţie, cu ieşiri din primul tur, ca în 2013, în timp ce pentru Marius Copil a fost primul sfert din carieră, cedând doar în faţa lui Hewitt (cel care avea să câştige turneul australian, după o finală cu Federer)! Monica Niculescu a fost cealaltă prezenţă românească în sferturi, unde i-a opus o rezistenţă dârză gazdei Na Li, şi ea ulterior câştigătoare de turneu. Dar Monica n-a mai fost aşa amabilă cu gazdele la dublu, câştigând titlul după ce a trecut pe parcurs, alături de cehoaica Zakopalova, de două perechi din China. Mai târziu a început sezonul Simona Halep, dar pauza prelungită nu i-a priit, ea fiind eliminată încă din primul tur la Sidney, de Madison Keys, o speranţă a tenisului american, în vârstă de 18 ani! Am tot văzut-o pe Simona la televizor în această perioadă şi poate că atenţia bruscă de care s-a bucurat n-a fost prea bine gestionată. Să nu uităm nici faptul că a fost primul meci fără antrenorul Adrian Marcu, ceea ce ar putea da un înţeles îngrijorător acestei neaşteptate (şi clare!) înfrângeri. Open-ul australian bate la uşă, iar meciuri în picioare şi rachetă nu mai are de unde să acumuleze, ceea ce înseamnă că trebuie să compenseze la antrenament, de una singură! Totuşi, să sperăm că Simona a ştiut ce face.
Despre fotbal, dincolo de preferinţele fiecăruia, ce ne-am putea dori? Iată, vin cu o urare inedită: oamenilor din fotbal le doresc să nu mai folosească reţeaua de socializare numită Facebook pe post de agenţie de presă! Acest instrument, aflat oricând la îndemână, le dă ocazia unor reacţii de moment, unele care nu le fac deloc fală. Ziariştii de rit nou au popularizat nişte replici acide pe Facebook, apoi au obţinut replici la replici, apoi din nou fuga la Facebook. Unora aşa le tihnesc Sărbătorile…