Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 156 (5363)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


De data asta nu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Ne-am obişnuit, de câţiva ani buni încoace, ca în turneele la care ia parte şi Spania, indiferent că e vorba de competiţii continentale sau mondiale, la seniori, la tineret, la juniori, under 19, 18, 17 etc., clasamentul să ia în discuţie numai locurile de la 2 în jos, primul fiind rezervat indiscutabil Spaniei. Asta, de fapt, „face diferenţa” între campionatele puternice ale lumii şi celelalte, de doi bani, cum e al nostru: ecistă competiţii de la cele mai fragede vârste,  există şcoli de fotbal ale căror absolvenţi îşi găsesc de lucru în funcţie de talentul nativ şi de cunoştinşele fotbalistice însuşite, desigur aici fiind obligatorie şi prezenţa baftei, fiindcă una e să pună ochii pe tine, de mic, alde Real, Milan, Barcelona, şi alta să fii în vizorul lui Oviedo sau St. Gallen. Periodic, din masa asta enormă de talente luate la perfecţionat în şcoli de fotbal, izbucneşte câte un nume despre care aflăm că îl paşte un Balon de Aur cât de curând. Ultimii care au confirmat dincolo de cele mai optimiste previziuni se numesc Messi, Neymar, iar acum cică ăsta micu' de a ajuns la Real dar care ţine cu Barcelona (!?!) este un veritabil fenomen. Ceea ce încerc eu să spun aici e că vorbim despre o industrie extrem de performantă, din care toată lumea implicată are numai de câştigat. Ca orice industrie, pentru a da pe piaţă produse de calitate, necesită investiţii. Mari. Chiar colosale. Numai că acestea se întorc înzecit, sub formă de profit. În România anilor '60 – '70 – '80, existau şcoli de fotbal la tot pasul. Iar produsele erau de cea mai bună calitate. Din nefericire, în momentul în care statul şi-a luat mâna protectoare de pe fotbal, prima victimă a fost cel juvenil, în care nimeni n-am mai investit, cu 2 – 3 excepţii. Astfel încât în loc să descoperim, să creştem şi să vindem pe bani buni fotbalişti, preferăm să ne populăm echipele cu rebuturi din ligile inferioare ale Portugaliei sau din ţări neomologate preum Belarus ori Letonia. Dacă aţi văzut la lucru Irak, Chile, Coreea, la mondialul under 20, aţi înţeles ce vreau să arăt. Urmăriţi mâine seară semifinalele şi veţi pricepe pe deplin.
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De data asta nu.
 Vizualizări articol: 1157 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
De data asta nu5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei