Steaua a furnizat subiectul etapei încă de vineri, când a făcut demonstraţie de forţă la Chiajna, executând-o pe Concordia cu şase goluri la zero.
Criza pe care se grăbeau unii s-o instaleze la lider s-a spart ca un balon de săpun. Da, ăia de la Stuttgart au făcut instrucţie cu Steaua pentru că Reghe a jucat cu acelaşi sistem din jocul cu Molde. E tânăr, e şi cam orgolios, dar trebuie să-i acordăm dreptul de a nu fi perfect. Faptul că înfrângerea cu nemţii s-a legat cu cea de la Braşov este doar o coincidenţă. Un egal i-a stat la îndemână Stelei, criză n-a fost la nivelul jocului. Dacă Rusescu cadra acel penalti, apele nu se mai agitau atât de mult şi totodată atât de inutil. Iată-l acum pe Rusescu reuşind, în opinia mea, cel mai frumos gol al campionatului. Dublu “sombrero” fără ca mingea să cadă, doi fundaşi scoşi din joc, apoi încă o trecere aeriană, urmată de un şut pe măsură!
Urmează meciul decisiv pentru primăvara Ligii Europa, chiar dacă Steaua îl pierde la un scor “incalificabil” nu înseamnă că urmează neapărat o criză, poate doar una de nervi la nivelul arogantei conduceri. Pentru ăştia chiar n-aş avea nici urmă de compasiune.
Pentru că tot am vorbit de goluri, Messi a fost creditat cu două bucăţi în poarta lui Athletic Bilbao, deşi primul dintre ele a fost discutabil. Un adversar s-a dus sanie în minge, trimiţând-o violent sub transversală. Reluarea din spatele părţii ne arăta o traiectorie iniţială aparent în afara porţii, dar, la cum bagă Messi linguriţa sub minge, aceasta ar fi dat-o cotită lângă bară după ce atingea pământul. Totuşi, intervenţia lui Amorebieta a schimbat radical respectiva traiectorie şi poate era mai bine şi pentru Messi să fie considerat autogol, pentru a nu ridica cârcotaşilor o minge la fileu. Aşa cum susţinea şi Vilanova, argentinianul nu e obsedat de recordul lui Gerd Muller, are linişte în exprimare şi ştie că golurile vin de la sine dacă îşi face jocul obişnuit. Iar golul acesta nu va conta la numărătoare, se va vedea.