Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 feb 2010 - Anul XV, nr. 31 (4322)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Noi să fim serioşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă rămânea Piţurcă selecţionerul echipei naţionale, am fi spus că a dat un zar bunicel. Norocul său la cuburi se translata surprinzător şi la bile. După tragerea asta la sorţi pentru „europenele” din Polonia şi Ucraina, despre Răzvan Lucescu putem spune că are noroc fiindcă l-a ocolit ghinionul. N-avem grupă de speriat, dar marele, adevăratul neajuns pentru actualul selecţioner se află în altă parte. În conjuctură. La precedenta calificare la turneul final european, „nea Piţi” a beneficiat de formatul preliminar cu 7 grupe, din care s-au calificat direct primele două, deci 14 în total, la care s-au adăugat ţările gazdă, Austria şi Eleveţia. Aşadar nici un fel de emoţii pentru vreun baraj! Marele merit al lui Piţurcă a fost, atunci, faptul că i-a luat faţa Olandei şi s-a calificat de pe primul loc. De data asta, sunt 9 grupe preliminare, din care se califică direct doar liderii şi cel mai bine clasat loc doi. Rezultă 10 echipe, plus Polonia şi Ucraina, plus 4 echipe admise după barajul celorlalte locuri secunde. Asta-i aritmetica următoarelor preliminarii. E limpede mai dificil pentru Lucescu junior faţă de predecesorul său, dar incomparabil mai uşor decât i-a fost părintelui său la calificarea din 1984! Pe atunci locul doi era un simplu perdant, fără şansa vreunui baraj, iar noi ne găseam în grupă cu campioana mondială în exerciţiu, Italia, fosta campioană europeană, Cehoslovacia, başca Suedia... Să recunoaştem, nici nu suferă comparaţie. Francezii, chiar cu îndemânaticul Henry, nu sunt inabordabili, totul e să îi prindem în perioada aia de lehamite postmondială. După cum vedeţi, îmi fac planul pentru locul unu, fiindcă mi se pare mai uşor de obţinut astfel calificarea decât în urma barajului! Bosnia-Herţegovina este singura care va emite oarecari pretenţii, dar cu ele va rămâne. Este adevărat că bosniacii, spre deosebire de noi, au ajuns la barajul pentru mondiale (două înfrângeri cu 1-0 în faţa Portugaliei), dar au făcut-o mai mult pe greşelile Turciei, care, în meciurile directe, i-a luat totuşi 4 puncte din 6. Dacă vom fi serioşi, vom fi şi la pungă groşi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noi să fim serioşi.
 Vizualizări articol: 878 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Noi să fim serioşi3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei