O competiţie de fotbal pe teren redus, destinată amatorilor, pe numele ei emoţionant "Iubeşte Sportul", a ajuns la a multa ediţie prin grija aproape părintească a colegului Robert Jugravu, ziarist la Curentul. În parteneriat cu Sportul Studenţesc (de unde şi numele), a rezultat un turneu în continuă expansiune, neocolit nici de colegii de breaslă, fiind prezente echipe de pe întreg eşichierul media, de la GSP la Radio Cultural (unde a găsit refugiu şi Cătălin Cârnu). Ultima atracţie este înscrierea "naţionalei" artiştilor, o echipă de luat în seamă pentru câştigarea trofeului. Şi tocmai când lucrurile păreau a merge strună, apare o problemuţă... Una dintre echipele nou înscrise are în componenţă foşti jucători profesionişti de fotbal în sală, mai mult, foşti componenţi ai echipei naţionale. Nu unul, nu doi, nu trei, ci şapte! În condiţiile în care pe teren sunt doar patru jucători de câmp, cei şapte magnifici nu pot forma decât un veritabil dream team, ca nişte carnivori din mezozoic la vânătoare de ierbivori sau, cel mult, vegetarieni. Spre exemplu, boemii de la Radio Activ eFeM au fost învinşi în prima etapă cu modicul scor de 14-1, spre marea lor bucurie, deoarece au reuşit totuşi performanţa de a penetra poarta adversă.
Totuşi, respectivii galactici sunt în regulă: toţi au contracte de muncă la respectiva firmă, iar regulamentul competiţiei interzice doar participarea jucătorilor profesionişti activi! Cu toate acestea, s-a supus la vot participarea lor în afara concursului, fără posibilitatea de a se califica din grupă. În calitatea mea de căpitan-jucător-sporadic al echipei Pronostic Sportiv am votat împotrivă din două motive: nu jucăm în aceeaşi grupă şi be) nu se pot schimba regulile în timpul competiţiei!
De ce am făcut această introducere care s-a transformat în cuprins? Pentru ca în încheiere să am prilejul de a vă întreba: n-are dreptate portarul Irlandei, Shay Given, când se revoltă împotriva FIFA fiindcă aceasta a decis tam-nesam ca tragerea la sorţi a barajelor pentru Cupa Mondială să se facă dirijat, cu capi de serie, deşi până deunăzi nu se suflase un cuvinţel despre asta?!