un regim alimentar vegetarian, dar nu numai de aceştia, fiind excelente şi în preparatele cu carne.
Andivele, pentru că despre ele este vorba, rude mai "stilate" ale banalei salate, fac astăzi deliciul multor mâncăruri adoptate din Occident. Ce trebuie să ştim?
Andivele sănătoase sunt tari, bine legate, cu frunzele albe şi uşor îngălbenite la margini. Pentru a le păstra prospeţimea, ele trebuie depozitate în locuri ferite de lumină şi de căldură. Înainte de a le prepara nu este nevoie să le spălaţi. Este suficient să daţi deoparte primele frunze şi să le tăiaţi la bază.
Este bine să ştiţi că, dacă doriţi să fie mai dulci, trebuie îndepărtat miezul, care le da binecunoscutul lor gust amar (neapreciat însă de toată lumea).
Cum 100 de grame de andive conţin doar 15 calorii, sunt binevenite şi în curele de slăbire! Crude sau fierte, ajută digestia şi garantează un abdomen plat.
Înlocuiţi cina dv. cu o salată cu andive. Vă ajută să digeraţi toate mesele zilei, fibrele vă dau senzaţia de saţietate şi nici urmă de calorii care să vă dea de furcă apoi a doua zi!
Sursa: antenasatelor.ro