Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 feb 2015 - Anul XX, nr. 41 (5853)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9767 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7456 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cum se măsoară caloriile?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Caloria înseamnă o măsură a energiei sau a căldurii. O calorie reprezintă cantitatea de căldură necesară pentru a creşte temperatura unui gram de apă cu un grad Celsius.

Dar ce legătură are asta cu mâncarea? Noi ne hrănim pentru a avea energie, iar energia din mâncare se măsoară în calorii.

Atunci când hrana este asimilată de metabolism - adică este folosită - pentru că se combină cu oxigenul din celulele corpului, ele elimină calorii (energie).

Atunci când se măsoară valoarea energetică a mâncării, noi folosim caloria „uriaşă” sau kilocaloria, care este egală cu 1.000 de calorii.

Pe măsură ce „se arde”, fiecare tip de mâncare oferă un anumit număr de calorii. De exemplu, un gram de proteine furnizează 4 calorii, dar un gram de grăsime oferă 9 calorii.

Numărul caloriilor de care depinde corpul unui om depinde de ce are omul de făcut. Dacă o persoană cântăreşte circa 68 de kilograme, ea are nevoie doar de 1.680 de calorii pe zi, presupunând că nu face nimic.

Dacă munceşte, este posibil să aibă nevoie să asimileze circa 3.360 de calorii pe zi. Iar dacă depune munci intense, el are nevoie chiar şi de 6.720 de calorii pe zi, pentru a duce totul la bun sfârşit.

Există şi alţi factori care decid de câte calorii are nevoie o persoană, cum ar fi vârsta, sexul, înălţimea, condiţia fizică şi chiar şi clima.

Dar dacă asimilezi mai multe calorii decât ai nevoie? Corpul foloseşte cât are nevoie şi depozitează restul pentru ocaziile următoare.

Corpul poate depozita până la o treime din cantitatea zilnică necesară. Restul se transformă în grăsime! De aceea este atât de important să „îţi numeri caloriile”.

 

Dragoş Tănase

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum se măsoară caloriile?.
 Vizualizări articol: 9043 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cum se măsoară caloriile?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Legume umplute cu grâu În inima Bărăganului, iarna ca și vara, grâul ține loc de orice altă cereală. Nu-i de mirare, deci, că-n vremurile de demult - câteodată și astăzi - umplutura de sarmale se făcea cu grâu - și nu cu orez, cum tot cu grâu... Citeşte