Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 sep 2014 - Anul XIX, nr. 226 (5735)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De ce se sinucid oamenii?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În ceea ce priveşte sinuciderea, perfecţionismul este un factor de risc mai important decât se credea, arată un studiu recent.

Potenţialul distructiv al perfecţionismului ar trebui luat mai atent în considerare, crede Gordon Flett, profesor de  pshihologie la York University şi conducătorul unui studiu pe această temă, publicat recent în Review of General Psychology.

Specialiştii ar trebui să includă perfecţionismul ca un factor de risc separat, atunci când evaluează riscul de sinucidere al unor pacienţi şi planifică intervenţii preventive în acest sens.

Peste un milion de persoane se sinucid anual, conform estimărilor din 2012 ale Centre for Disease Control and Prevention.

Presiunea de a fi perfect – presiune externă, din partea celor din jur, a societăţii, fenomen denumit de psihologi „perfecţionism prescris social” – poate duce la apariţia unui sentiment de neajutorare şi apoi la sinucidere.

Medicii, avocaţii, arhitecţii, a căror muncă pune accent pe exactitate, precum şi persoanele aflate în funcţii de conducere, prezintă un risc mai mare de sinucidere asociată cu perfecţionismul.

Dorinţa perfecţionistă de a se prezenta cât mai bine în viaţa de toate zilele şi obişnuinţa de a-şi ascunde problemele poate duce la sinuciderea pe neaşteptate a unor asemenea persoane, iar perfecţionismul lor le face adesea să planifice conştiincios şi precis sinuciderea.

Perfecţionismul este tot mai mult privit ca o trăsătură de personalitate dificilă; considerat cândva o calitate, el are totuşi o „latură întunecată” care poate avea efecte negative foarte accentuate asupra unei persoane şi asupra celor din jurul ei, motiv pentru care psihologii sunt tot mai preocupaţi de acest aspect al personalităţii umane. 

 

Sursa: Science Daily

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De ce se sinucid oamenii?.
 Vizualizări articol: 1285 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
De ce se sinucid oamenii?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Duet din file de şalău şi somon învelit în prosciutto crudo Porţii:1Timp de preparare:20–25 minuteCalorii:650 calorii / porţieIngrediente:Şalău - 100 gSomon - 100 gProsciutto crudo - 100 gLămâi - 150 gSpanac congelat - 200 g sau proaspăt - 400 gUlei de floarea soarelui - 10 mlUsturoi - 5 gr (1... Citeşte