Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 aug 2014 - Anul XIX, nr. 198 (5707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mitul micului dejun: până la urmă, este chiar aşa de important?

Nutriţioniştii au susţinut multă vreme că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, că este esenţial pentru menţinerea sănătăţii şi a energiei şi că previne mâncatul în exces mai târziu în cursul zilei. Dar un nou studiu arată că a mânca dimineaţa nu este chiar o problemă vitală.

Noul studiu arată că prim masă a zilei are un impact mic asupra modului în care oamenii mănâncă în restul zilei şi nu influenţează metabolismul. 

Autorii studiului, cercetătorii de la University of Bath, cred că sănătatea mai bună a persoanelor care mănâncă un mic dejun consistent s-ar datora mai curând faptului că aceste persoane au o alimentaţie mai variată şi, în general, un mod de viaţă mai sănătos.

Ei nu au observat, după 6 săptămâni, nici o diferenţă în metabolism între participanţii care nu mâncau nimic dimineaţa şi cei mâncau 700 de calorii înainte de ora 11 dimineaţa.

Cea mai mare diferenţă observată a fost aceea că participanţii care nu mâncau micul dejun consumau mai puţine calorii în total, în cursul zilei.

Totuşi, cei ce luau micul dejun aveau tendinţa de a cheltui mai multă energie – în jur de 442 de calorii – prin faptul că erau mai activi, mai ales în prima parte a zilei, după ce mâncaseră; în plus, aveau glicemia mai stabilă.

Acest studiu arată că  micul dejun, luat izolat, nu este o cauză principală a unei stări bune de sănătate, ci mai curând un indicator al acesteia, într-un context mai larg. 

„E cu siguranţă adevărat că persoanele care mănâncă regulat micul dejun tind să fie mai zvelte şi  mai sănătoase, dar aceste persoane, de obicei, urmează şi  alte recomandări legate de o viaţă sănătoasă, având alimentaţii mai echilibrate şi făcând mai multe exerciţii fizice”, explică specialiştii. Concluziile studiului au fost publicate în American Journal for Clinical Nutrition.

Un alt studiu publicat în această lună, realizat la University of Alabama, SUA, a arătat că a lua sau a nu lua micul dejun nu avea impact semnificativ asupra pierderii în greutate.

Sursa: Mail Online

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mitul micului dejun: până la urmă, este chiar aşa de important?.
 Vizualizări articol: 1866 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mitul micului dejun: până la urmă, este chiar aşa de important?5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei