Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 259 (5466)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cinci utilizări ciudate ale magneţilor

Mulţi dintre noi avem magneţi pe frigider, însă puţini dintre noi ştim să folosim un magnet pentru a găsi nordul sau pentru a ... compara conţinutul de fier al diferitelor mărci de cereale. 

Mai jos, vă prezentăm cinci dintre cele mai ciudate întrebuinţări ale magneţilor.
1. Avem nevoie, pe lângă magnet, de un ac, un dop de plută şi un bol cu apă. Se ia acul şi se freacă vârful acestuia pe suprafaţa magnetului, în aceeaşi direcţie. Apoi, se înfige acul în dopul de plută şi se lasă să plutească în bolul de apă. Vârful acului va arăta mereu nordul.
2. Acest sfat este numai pentru cei care nu au un sistem automat de închidere/deschidere a uşilor automobilului. În lunile de iarnă, se poate ataşa un magnet peste încuietoare, iar uşa se va deschide fără probleme de fiecare dată. 
3. Se întâmplă de multe ori ca, atunci când batem cuie sau încercăm să facem câteva găuri în perete, să dăm peste bucăţi de metal nevăzute (şuruburi, cuie mai vechi etc) care ne obligă să căutăm un alt loc pentru penetrarea zidului. Însă, un mic magnet ne poate fi de mare ajutor. Pur şi simplu deplasaţi magneţi pe suprafaţa pereţilor până când aceştia se vor lipi. Acolo unde magneţii se lipesc, nu veţi putea da găuri, aşa că alegeţi orice alte puncte de pe perete. 
4. Scoaterea bateriilor dintr-un aparat/încărcător se "soldează" de multe ori cu unghii rupte şi chiar degete vătămate. Însă, cu ajutorul unui magnet, puteţi scoate mult mai rapid aceste baterii. Magnetul se va lipi puternic de baterie, iar aceasta va ieşi imediat din aparat/încărcător.
5. Multe mărci de cereale pretind că sunt bogate în Fier. Dar cum le poţi verifica chiar la tine acasă? Iată că un magnet poate face toată această treabă. Se pun cereale în blender, se adaugă apă doar cât să acopere cerealele şi se porneşte aparatul. După ce cerealele au fost zdrobite, trecem un magnet prin compoziţie (ca şi cum am mesteca cu linguriţa în ceai, după ce am pus zahăr). Se scoate magnetul şi se curăţă de negreală cu un prosop de hârtie. Negreala este exact fierul din cereale. Cu ajutorul acestui truc, puteţi compara, rapid şi eficient, conţinutul de fier al diferitelor mărci de cereale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci utilizări ciudate ale magneţilor.
 Vizualizări articol: 931 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cinci utilizări ciudate ale magneţilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei