Specialiştii încurajează persoanele în vârstă să renunţe pe cât posibil la dulciuri, deoarece un nivel ridicat al zahărului în sânge poate cauza probleme de memorie şi, pe termen lung, declin cognitiv.
Oamenii de ştiinţă au demonstrat că menţinerea unui nivel scăzut de zahăr în sânge este benefică pentru creier, anunţă Daily Mail.
Un studiu publicat recent arată că persoanele cu prea mult zahăr în sânge sunt predispuse să aibă pierderi de memorie. Medicul Agnes Floes, de la Spitalul Universitar Charite din Berlin, susţine că "rezultatele testelor efectuate arată faptul că, până şi pentru persoanele care au un nivel normal de zahăr în sânge, coborârea acestuia poate reprezenta o strategie promiţătoare pentru evitarea unor probleme de memorie, sau chiar a declinul cognitiv care survine odată cu vârsta"
"Ştiam deja că diabetul de tip 2 constituie un factor de risc pentru declanşarea maladiei Alzheimer, dar acest studiu arată că nivelul ridicat de zahăr în organism poate să provoace probleme cu memoria chiar şi la persoanele care nu au diabet, aşa că pare indicat ca persoanele în vârstă să fie mai atente la ce mănâncă şi să îşi regleze nivelul de zahăr din sânge. Totuşi, până ca bătrânii să se gândească să-şi schimbe dieta ar trebui să efectuam mai multe teste de acest gen. Statistic, una din trei persoane peste 65 de ani e predispusă la demenţă, aşa că studiile în acest domeniu sunt vitale", a declarat Claire Watson de la Alzheimer's Society.