Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 241 (5448)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Consumul de ciocolată în timpul curelor de slăbire favorizează pierderea în greutate

Persoanele care continuă să consume alimentele preferate, precum ciocolata, în timpul curelor de slăbire, prezintă mai multe şanse să piardă în greutate, potrivit unui studiu recent realizat de cercetătorii britanici.

Pe de altă parte, curele de slăbire bazate pe renunţarea la mâncare au o probabilitate mai mare să dea greş, informează dailymail.co.uk.

Janet Aylott, nutriţionista care a pus la punct programul online de calculare a caloriilor Nutracheck, a afirmat: "Cercetări aprofundate au demonstrat că dietele bazate pe renunţarea la mâncare au o probabilitate mai mare să dea greş. Secretul constă să ai abordare mai relaxată şi să mănânci câte puţin din ce îţi place."

Conform unui sondaj, renunţarea la ciocolată mai degrabă îngraşă decât ajută în timpul dietei. Astfel, 86% dintre cei care au continuat să consume ciocolată în timpul dietei au reuşit să piardă în greutate. Dintre cele 2.100 de persoane intervievate - atât bărbaţi, cât şi femei -, cele care au pierdut în greutate au continuat, în 91% dintre cazuri, să consume aceeaşi cantitate de ciocolată ca înainte de punerea în aplicare a planului de slăbire.

Cercetările de până în prezent au arătat că persoanele ce urmează o cură de slăbire eliminând complet din dietă alimente precum ciocolata, vinul şi biscuiţii prezintă un risc mai mare de îngrăşare, deoarece "compensează" consumând mai mult din alte alimente.

Pe lângă toate acestea, ciocolata contribuie la prelungirea vieţii datorită conţinutului de polifenoli din cacao - regăsiţi de asemenea în vinul roşu -, ce împiedică oxidarea colesterolului rău şi protejează împotriva cancerului.

Un studiu efectuat de Universitatea Harvard pe 8.000 de bărbaţi în vârstă de 65 de ani a relevat că aceia care consumau cantităţi moderate de ciocolată de până la trei ori pe lună au trăit aproape un an mai mult decât cei care nu mâncau deloc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consumul de ciocolată în timpul curelor de slăbire favorizează pierderea în greutate.
 Vizualizări articol: 1354 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consumul de ciocolată în timpul curelor de slăbire favorizează pierderea în greutate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei