Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 227 (5434)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Îndulcitorii sintetici pot creşte pofta de dulciuri a persoanelor care ţin o dietă

Îndulcitorii sintetici pot creşte pofta de dulciuri a persoanelor care ţin o dietă, însă nu pot să "păcălească" creierul pentru a-l face să declanşeze reacţia chimică responsabilă de producerea senzaţiei de plăcere, informează dailymail.co.uk.

Alegerea de băuturi răcoritoare dietetice şi a îndulcitorilor sintetici în detrimentul preparatelor apetisante cu un conţinut caloric ridicat ar putea să crească pofta de dulciuri a persoanelor care ţin o dietă, afirmă autorii unui studiu recent.

Acest fenomen apare pentru că substituenţii zahărului, deşi stimulează papilele gustative, nu au capacitatea de a "păcăli" creierul.

Plăcerea pe care oamenii o resimt când mănâncă dulciuri rezultă dintr-o substanţă chimică denumită dopamină, care este eliberată în creier atunci când zahărul ajunge în organismul acelor persoane. Totodată, aceeaşi substanţă este asociată cu apariţia senzaţie de plăcere şi de recompensare.

Îndulcitorii artificiali şi alte substituente cu conţinut caloric scăzut nu provoacă aceeaşi reacţie, făcându-le pe persoanele care ţin la dietă să poftească după dulciuri. Din acelaşi motiv, acele persoane sunt predispuse riscului de a consuma, ulterior, cantităţi mari de dulciuri.

Studiul a fost coordonat de Ivan de Araujo, profesor la Facultatea de Medicină afiliată Universităţii Yale.

"În loc să vă privaţi de zahăr, mai bine consumaţi cantităţi mici, păcălind astfel creierul să declanşeze senzaţia de plăcere", a adăugat autorul studiului.

Sinteza constantă de dopamină va preveni astfel apariţia poftelor culinare.

Cercetătorii americani sugerează faptul că această descoperire ar putea să explice motivul pentru care rata obezităţii a atins un nivel uluitor de ridicat, în ciuda introducerii pe piaţă pe scară largă a băuturilor răcoritoare dietetice şi a gustărilor dietetice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Îndulcitorii sintetici pot creşte pofta de dulciuri a persoanelor care ţin o dietă.
 Vizualizări articol: 688 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Îndulcitorii sintetici pot creşte pofta de dulciuri a persoanelor care ţin o dietă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei