O variantă rapidă a celebrului preparat spaniol paella, aromată, colorată, perfectă pentru prânz sau cină.
Număr de porţii: 4
Ingrediente:
250 de grame de carne de pui
10-12 creveţi mari
100 de grame cârnat chorizo
200 de grame de orez
1/4 ardei gras roşu
1/4 ardei gras galben
200 de grame de mazăre
1 ceapă
2 - 3 căţei de usturoi
1/2 jumătate de cutie de roşii decojite
100 de mililitri vin alb
350 de mililitri de supă de pui
1 frunză de dafin
1 linguriţă de boia
1 vârf de cuţit de şofran
sare, piper
o lămâie
ulei de măsline
Se curăţă, se spală şi se pregătesc legumele: ardeiul se taie în lamele, ceapa şi usturoiul se toacă.
Carnea se spală şi se taie în cuburi mari, cârnatul se taie în rondele fine.
Într-o tigaie specială de paella (sau o tigaie obişnuită mare) se călesc în ulei încins ceapa, usturoiul, mazărea şi ardeiul gras. Se lasă la foc mic câteva minute, se adaugă carnea de pui şi cârnatul şi se lasă până devin aurii. Se adaugă roşiile şi se mai lasă pe foc cinci minute.
Se adaugă condimentele, se amestecă bine şi se adaugă orezul şi şofranul, apoi vinul alb. După ce orezul a absorbit tot vinul, se adaugă supa, puţin cât puţin, amestecând din când în când. În ultimele minute se adaugă creveţii şi se lasă 2 minute.
Se serveşte fierbinte, în tigaia în care a fost preparată, decorată cu felii de lămâie.