Sosurile aromate pot fi o soluţie pentru a-i face pe copii să mănânce legume, potrivit unui studiu realizat în SUA, informează zeenews.com.
Studiul, coordonat de Jennifer S. Savage, director al Center for Childhood Obesity Research din statul american Pennsylvania, a stabilit că există de trei ori mai multe probabilităţi ca un copil să refuze legumele servite simplu decât atunci când i se oferă astfel de alimente împreună cu un sos aromat cu conţinut redus de grăsimi.
De asemenea, copiii participanţi la studiu au prezentat de două ori mai multe probabilităţi să respingă o legumă fără sos decât atunci când li s-a servit aceeaşi legumă cu un sos aromat.
Studiul, la care au participat 34 de copii cu vârste între 3 şi 5 ani, a avut ca scop să determine cât de familiare le sunt legumele micuţilor, care sunt preferatele lor şi care nu le plac.
Copiilor li s-au oferit aceleaşi legume cu şi fără sos şi apoi au fost evaluate preferinţele lor.
După mai multe şedinţe de testare, cercetătorii au descoperit că micuţii au consumat o cantitate mai mare dintr-o legumă care nu le plăcea dacă aceasta era însoţită de un sos aromat.
Studiul a fost publicat în Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics.