Salata de quinoa cu legume şi feta poate fi servită atât rece, cât şi la temperatura camerei şi poate constitui un prânz delicios sau o cină uşoară pentru zilele călduroase de vară.
Număr de porţii: 8
Ingrediente:
125 de grame de quinoa
1 cutie de năut fiert (400 de grame)
200 de grame de brânză feta
1 căţel de usturoi
2 - 4 fire de ceapă verde
legume de sezon la alegere (ardei gras roşu, verde, galben, castravete, ţelină, roşii etc.)
ulei de măsline
Zeamă de lămâie sau oţet de vin alb
eventual 200 de grame de cârnaţi chorizo (pentru varianta carnivoră)
Mod de preparare:
Quinoa se fierbe în apă sărată, circa 15 minute, se scurge şi se pune deoparte.
Se călesc într-o tigaie ceapa verde, usturoiul (şi chorizo).
Legumele se taie în cuburi, la fel şi feta, iar năutul se scurge de apă.
Toate ingredientele se pun într-un bol de salată, se amestecă, se adaugă sosul vinegretă (o parte suc de lămâie şi trei părţi ulei, sare şi piper după gust).